'
Читаєте зараз
Луценко розповів нову інформацію у розслідуванні справи Шеремета

Луценко розповів нову інформацію у розслідуванні справи Шеремета

Сергій Сурепін

У розслідуванні справи про загибель журналіста Павла Шеремета за останній місяць з’явилася «ниточка», за якою йдуть «активні слідчі дії». Про це в інтерв’ю УП розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

«За останній місяць ми маємо одну ниточку, яка, можливо, приведе нас до відповіді в цьому питанні. Я тримаю це на своєму контролі. Йдуть дуже активні слідчі дії. Крапка. Більш нічого не скажу», – заявив Луценко.

Разом із цим генпрокурор підтвердив, що в цій справі досі після 2 років розслідування немає підозрюваних: «У нас зараз є інформація, яка ймовірно виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників. Але можливо. Підкреслюю це слово». Луценко запевнив, що керівники силових органів час від часу доповідають президенту Петру Порошенку щодо справи Шеремета.

Що сталося?

20 липня 2016 року вранці в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто вибухнуло на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МакДональдс у Києві. Машина належала керівнику «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було.

Читати більше новин в Telegram

Хто такий Шеремет?

Павло Шеремет народився і виріс у Білорусі. Прийшов у журналістику із банківської справи. Працював на Білоруському телебаченні та ОРТ. Через конфлікт із режимом президента Лукашенка, арешти та засудження до умовного строку, Шеремет переїхав у Росію, де працював на ОРТ. Був ведучим головної новинної програми Росії «Время». Останні 5 років Шеремет жив в Україні, працював журналістом в «Українській правді» та ведучим на різних каналах телебачення й радіо.

 

Читайте також:

Родина Шеремета хоче судитися з ГПУ

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій