'
Читаєте зараз
РФ терміново вивозить колаборантів з України: ЗСУ наступають. Новини війни онлайн

РФ терміново вивозить колаборантів з України: ЗСУ наступають. Новини війни онлайн

Yevheniia Kostina
  • 6 жовтня 2022 року — 225-й день другої фази війни.
  • Окупанти ракетами обстріляли багатоповерхівкі Запоріжжя.
  • Залишається загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Куратори терміново вивозять агентів РФ та колаборантів з територій, де в найближчі дні буде проводиться справжнє визволення. Так, Генштаб ЗСУ має інформацію про бігство окупантів та поплічників зі Сватового, що на Луганщині, та з Херсонської області. Ворог залишається підступним: вночі обстрілами зруйновано кілька історичних багатоповерхівок, є жертви.

Заборона веде онлайн найголовніших подій у 225-й день війни українського народу та його друзів за світ без рашизму.


Крайні новини України 6 жовтня

18:05. Друзі. Дякуємо, що були з нами!

Ми всі стали на день ближчими до перемоги!

Фото: AvamorcArt/Twitter

17:55. ДСНС України

Читати більше новин в Telegram

У Запоріжжі 5 собак-рятувальників із кінологічного центру допомагають екстреним службам у пошуку людей, які можуть перебувати під завалами. До розбору зруйнованих конструкцій залучені представники добровільних формувань цивільного захисту.

17:50. Президент України

Володимир Зеленський вніс кандидатуру ексголови Ощадбанку Андрія Пишного на посаду керівника НБУ.

17:40. Генштаб ЗСУ

Російські війська за весь час застосували проти України 86 дронів іранського виробництва: приблизно 60% з них нашим захисникам вдалося знищити.

17:30. ЗМІ

Україна єдина держава Європи, що утрималася від підтримки резолюції проти геноциду уйгурського народу у Раді з прав людини ООН. Загалом не вистачило трьох голосів.

17:20. Заступниця міністра оборони України

Російське командування, на фоні успішних контрнаступальних дій ЗСУ, з метою приховування реальних втрат, масово застосовує практику спалювання тіл загиблих, в тому числі нещодавно прибулих в рамках мобілізації.

17:03. Ізюм

Рятувальники ДСНС під дощем розбирають завали зруйнованої школи на околицях Ізюма. Тим часом місцеві збирають дерев’яні частини будівлі.

Фото: Данил Павлов

16:51. КМДА

Готуймося. Як уникнути перенавантаження електромереж взимку.

16:36. Молдова

Парламент подовжив дію надзвичайного стану ще на 60 днів.

16:15. Адміністраторка USAID

Агентства США з міжнародного розвитку надасть Україні $55 млн для підготовки до зими.

Це критичний момент для українського народу, коли він захищає свою свободу від жорстоких нападів, звільняє окуповані землі, готується до зими та зміцнює демократичні інститути та верховенство права.

16:00. Верховна Рада

263 голосами звільнено з посади голову Національного банку України Кирила Шевченка.

15:47. МВС України

Унаслідок влучання в двох п’ятиповерхівках Запоріжжя відбулося руйнування житлової конструкції з першого по п’ятий поверх. Пошкоджень зазнали автомобілі, зупинка громадського транспорту; у торгівельному закладі зайнялася пожежа.

Одна з ракет ударила по приватному сектору. Вщент зруйновані два домоволодіння. На цей час троє загиблих. Ще 12 громадян госпіталізовано до медичних закладів міста.

15:30. Чекаємо на жест доброї волі

На саміті глав парламентів G20 глава Совфеда РФ Валентина Матвієнко запропонувала делегації України…терміново сісти за стіл переговорів: «Давайте просто сьогодні… сядемо за стіл переговорів: парламент Росії, парламент України. Давайте спробуємо зрозуміти один одного, знайти домовленості».

Нагадаємо, що казала Матвієнко ще кілька місяців тому.

15:16. Голова МЗС Німеччини

Щодо готовності Путіна до переговорів на цей час, він, на жаль, дуже чітко зазначив у своїй промові в п’ятницю. Його пропозиція для переговорів звучала приблизно так: «Ми грабуємо ваші території, поневолимо ваших громадян – а ви потім маєте під цим підписатись».

Це – протилежність миру. Це – терор і неволя. Ця загарбницька війна закінчиться – негайно – коли загарбник перестане знищувати Україну. Путін безпідставно напав на сусідню країну, завдав жахливого болю мільйонам людей, вивів світ з рівноваги – він має покласти кінець цій війні.

14:58. ДСНС України

В Запоріжжі ікону викинуло з вікна однієї з квартир вибуховою хвилею. Аби вона не була пошкодженою серед уламків, рятувальники перенесли її в безпечне місце.

14:40. Заборона

Слідкуємо за офіційними втратами ворога з першого дня повномасштабного вторгнення. Подобається.

14:21. Служба безпеки Швеції

Після огляду місця злочину за допомогою глибоководного апарату, за попередніми даними, газопровід Nord Stream було пошкоджено внаслідок вибуху. З місця злочину для подальшого розслідування було здійснено виїмку доказів.

14:10. Нобелівський комітет

Премію 2022 року з літератури присуджено французькій письменниці Анні Ерно за сміливість і клінічну гостроту, з якою вона розкриває коріння, відчуженість і колективні обмеження особистої пам’яті».

13:54. МВС України

На Харківщині затримали місцевого депутата, який очолив незаконний орган влади під час окупації. Посібник ворога виконував адміністративно-господарські функції, радив місцевим мешканцям співпрацювати з окупантами, організував посів та збір урожаю, для подальшого вивезення сільськогосподарської продукції до Росії, розпоряджався майном територіальної громади та брав участь у створенні «народної міліції».

13:29. Херсон

База окупантів в інтернаті демілітарризовано.

13:05. Восьмий пакет антивоєнних санкцій ЄС

ЄС зокрема забороняє росіянам:

  • використання гаманців, облікових записів або послуг зберігання криптоактивів, незалежно від суми;
  • морські перевезення сирої нафти та нафтопродуктів з РФ та надання послуг, пов’язаних з їх морським транспортуванням до третіх країн;
  • надавати російській владі чи юрособам такі послуги, як консультації у сфері ІТ, юридичні консультації, архітектурні та інженерні послуги.

12:53. НАБУ

Кирилу Шевченко (поки що голові НБУ) повідомили про підозру. За версією слідства, у 2014-2020 роках Укргазбанк (очолював Шевченко) уклав щонайменше 52 фіктивних агентських договорів із фізособами та юрособами, які нібито залучили до банку великих клієнтів.

Насправді посередництво відбувалося лише на папері: клієнти розміщували кошти в Укргазбанку або за власною ініціативою, або на вимогу закону. За такою схемою з банку вивели 206 млн гривень.

12:38. Голова Харківської ОВА

Кабінет міністрів України виділив 300 мільйонів гривень на зведення додаткових фортифікацій на Харківщині. Кошти надійдуть в регіон з Резервного фонду Держбюджету.

12:26. Повітряні сили ЗСУ

З 09.00 до 11.30 на підльоті з моря до Миколаївщини силами та засобами ПО ПК Південь ліквідовано два ворожих дрони-камікадзе Shahed-136 та один ударний безпілотник «Mohajer-6».

12:10. Заступниця міністра закордонних справ України

У деокупованому Лимані волонтери врятували контуженого ведмідя. Виснажену тварину знайшли в закритому вольєрі приватного зоопарку, пише Еміне Джепарова. Російські загарбники жорстоко розправилися з більшістю диких тварин, які там утримувалися, але ведмідь вижив. Зараз тварина знаходиться на лікуванні.

11:53. Британська розвідка

Мапа бойових дій на 6 жовтня 2022 року.

11:30. Прем’єр-міністерка Великої Британії

Європа стикається з найбільшою кризою після Другої світової війни з єдністю та рішучістю. Ми повинні продовжувати твердо стояти, щоб забезпечити перемогу України у цій війні, долаючи стратегічні виклики, які вона виявила.

11:17. Запоріжжя

Фото: ALEXUA.TV

11:10. Свіженьке

10:40. ЗАПОРІЖЖЯ

Росіяни знову б’ють по місту.

10:21. Британська розвідка

  • Збройні сили України 2 жовтня 2022 року розпочали новий етап наступальних дій у Херсонській області.
  • Просуваючись на південь, українські підрозділи просунули лінію фронту ще на 20 км, головним чином завойовуючи східний берег Інгулця та західний берег Дніпра, але ще не загрожуючи основним російським оборонним позиціям.
  • Російське командування, ймовірно, вбачатиме зростаючу загрозу в районі Нової Каховки як одну з найбільш актуальних проблем.

10:05. МЗС України

Перелік злочинів та грубих порушень Росією міжнародного права поповнився незаконною спробою взяти під своє управління ЗАЕС. Через відповідний указ президента РФ запропоновано ЄС, державам Групи Семи та іншим партнерам невідкладно розглянути запровадження санкцій проти російської державної корпорації «Росатом», афілійованих з нею компаній та інституцій, а також інших ключових чинників атомної енергетики Росії.

Закликано країни-члени Міжнародного агентства з атомної енергії обмежити співробітництво у рамках будь-яких проєктів з Росією

9:49. Ліга чемпіонів

Чи не вперше в історії донецький Шахтар грав в складі без легіонерів. Кроти поступилися іспанцям з рахунком: 2:1.

Гравці донецької команди під час завершення матчу групи F Ліги чемпіонів УЄФА між Реалом і Шахтарем на стадіоні Сантьяго Бернабеу 5 жовтня 2022 року в Мадриді, Іспанія. Фото: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images.

9:34. Заборона

Інфографіка побудована на офіційних даних Генштабу ЗСУ на ранок 6 жовтня. Найбільших втрат ворог зазнав на Краматорському, Авдіївському та Криворізькому напрямках.

9:15. Повітряні сили ЗСУ

Уночі російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами ПО ПК Південь.

9:00. Запоріжжя

Зберігається небезпека нових обстрілів. Житетлів просять залишатися в укриттях.

8:45. ВМС ЗСУ

Морські піхотинці, які повернулись з російських катівень, отримують належну медичну допомогу та реабілітацію в медичних установах країни.

8:22. Голова Запорізької ОВА

Росіяни обстріляли Запоріжжя. Цілями ворога стали об’єкти інфраструктури. Внаслідок ворожих атак виникли пожежі в місті. Руйнувань зазнали житлові будинки. Точна кількість постраждалих ще не відома, рятувальники продовжують роботи.

Двоє людей загинуло, багато врятовано. Серед них трирічна дівчинка, дитину ушпиталено.

8:00. З ранкового зведення Генштабу ЗСУ

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, чотирнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також вісім інших важливих об’єктів ворога.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій