'
Читаєте зараз
Антимайданівець «Топаз» вийшов на волю

Антимайданівець «Топаз» вийшов на волю

Роман Губа
Автор:

Жовтневий суд Харкова прийняв рішення звільнити з місць позбавлення волі антимайданівця Гната Кромського («Топаз»), засудженого до 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє УНН з посиланням на його адвоката Дмитра Горшколєпова.

«За клопотанням адвоката Шадрина Жовтневий районний суд Харкова перерахував строк ув’язнення Кромського відповідно до роз’яснень пленуму Верховного суду з урахуванням терміну арешту (так званий «закон Савченко») і дійшов висновку, що він відбув призначене вироком 8 років покарання і навіть більше», – сказав Горшколєпов.

«Топаза» затримали 28 березня 2014, згодом він втік з-під домашнього арешту. 25 квітня 2014 його затримали в Донецьку і взяли під варту без права внесення застави. 30 січня 2018 Київський районний суд Харкова визнав Гната Кромського винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участь у масових заворушеннях і незаконному заволодінні авто. Він отримав 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 12 липня 2018 року Апеляційний суд Харківської області відмовився призначати Гнату Кромському більш суворе покарання, а саме 15 років позбавлення волі, які просила прокуратура.

Після ухвали суду, 28 вересня 2018 «Топаз» залишив харківське СІЗО. Авто з «антимайданівцем» деякий час блокували активісти. Про це повідомило видання Lb.ua. «Топаз» сказав активістам, що не збирається їхати до Росії й зауважив, що якби хотів повернутися на Донбас – поїхав би туди за обміном полонених.

Антимайданівець «Топаз» став відомий після відео, знятого в Маріїнському парку. Автор відео Сергій Рульов просив Крамського показати йому табір «Антимайдану», натомість був побитий невідомими. Під час побиття Рульов звертався до Крамського з криками «Топаз, дай команду». Цей вигук став інтернет-мемом.

Читати більше новин в Telegram Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій