'
Читаєте зараз
Росіяни вдарили ракетами по житловим будинкам в Миколаєві. Новини війни онлайн

Росіяни вдарили ракетами по житловим будинкам в Миколаєві. Новини війни онлайн

Yevheniia Kostina
  • 27 квітня 2023 року — 428-й день другої фази неспровокованої російсько-української війни.
  • Сьогодні Всесвітній день графічного дизайну, День абетки Морзе.
  • Залишається висока загроза завдання ворогом авіаційних, ракетних та БПЛА-ударів на всій території України. Бережіть себе і близьких.

Протягом минулої доби російські війська завдали сім ракетних та 39 авіаційних ударів (25 квітня було ‘лише’ 13), 61 обстріл з РСЗВ. Основні бойові дії велися на трьох напрямках на Донбасі (тут відбито 54 атаки), епіцентром залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Окупанти опівночі завдали кілька ракетних ударів по Миколаєву: влучили в багатоповерхівку та приватні будинки. Багато поранених.

Заборона веде онлайн найголовніших подій у 428-й день битви українського народу та його друзів за світ без рашизму.


Крайні новини України 27 квітня

18:01. Друзі. Дякуємо, що були з нами!

Ми всі ще на день ближчі до перемоги!

Читати більше новин в Telegram
Це пес Рекс. Він воює у 80 десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ. Одного разу Рекс сам на ходу заскочив у кузов автомобіля військових і з тих пір завжди з ними. Фото: 80 десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

17:57. Укрпошта

Укрпошта завершила 2022 рік з фактичним збитком у розмірі 1.26 млрд грн проти прибутку у 183.58 млн грн у 2021 році.

17:49. Військово-морські сили США

Підрозділ іранських військових захопив у Оманській затоці нафтовий танкер, який йшов під прапором Маршаллових Островів. Танкер Advantage Sweet прямував до Г’юстону, штат Техас.

17:34. Міноборони Великої Британії

14 000 українських військових повернулися захищати Україну після навчання у Британії.

17:20. Мінреінтеграції

17:04. ДСНС України

28 квітня у Житомирській, Вінницькій, 29-30 квітня у Полтавській, Одеській та Миколаївській областях. 1-2 травня в Україні, крім сходу та південного сходу, заморозки на поверхні ґрунту 0-3° (І рівень небезпеки).

16:50. СБУ

Затримано голову Полтавського районного суду, яка вийшла на ФСБ з власної ініціативи. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша.

16:35. Харківська ОВА

Ворог обстріляв с. Токарівка Харківського району. Постраждали працівники Харківобленерго, що працювали над відновленням ліній електропередач.

Одна людина загинула, ще четверо отримали поранення.

16:20. МВС України

«Паспортний сервіс» в тестовому режимі розпочав роботу в Валенсії:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки;
  • страхування.

Мобільні комплекси розташовані за адресою: Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія.

16:06. Миколаїв

Будівля Адміралтейства, в якій сталася пожежа через обстріл ‘Калібрами’ вночі.

15:51. ЗМІ

Ексміністр освіти Табачник став радником гауляйтера Запорізької області й балотується в депутати від Єдіной Росії.

15:26. Нацполіція

Взято під арешт і готується до екстрадиції затриманого в Україні громадянина Туреччини. Його з 2022 року розшукували через Інтерпол за вчинення тяжких злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотичних засобів (героїн та маріхуана).

15:10. ДСНС України

Вночі 28-29 квітня у західних областях, 29-30 квітня у північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях заморозки у повітрі 0-5° (ІІ рівень небезпеки).

14:40. Голова НБУ Андрій Пишний

Інфляція в Україні продовжує падати швидше ніж очікувалося. Тож за підсумком 2023 року становитиме 14.8% (раніше очікувалося 18.9%), а в наступні роки повернеться до однознакового рівня.

14:23. Прем’єр-міністр України

Денис Шмигаль зустрівся з Папою Римським. Передав Франциску фотоальбом про злочини в Бучі, Бородянці й інших містах та запросив персонально відвідати Україну.

14:18. Моніторинг

Росіяни обстріляли Слов’янськ.

14:10. НБУ

Правління регулятора ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних.

14:00. СБУ

Затримано податківця з Кременчука, який продавав фіктивні медичні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

13:37. Укргідрометцентр

Уночі 29-30 квітня в Києві очікуються заморозки у повітрі 0-5°. Також 1-2 травня – заморозки на поверхні ґрунту 0-3°.

13:21. Центр прав людини ZMINA 

На окупованих територіях росіяни найчастіше катують цивільних електричним струмом, а також побиттям. Здебільшого армія РФ затримує та знущається над колишніми військовослужбовцями та учасниками АТО, волонтерами, громадськими і політичними активістами, а також представниками органів влади і підприємцями

12:52. ЗМІ

Союзники та партнери по НАТО надали Україні безпрецедентну підтримку. Понад 98% бойових машин, обіцяних Україні, вже поставлено. Генсек НАТО уточнює, що йдеться про понад 1500 броньованих машин, 230 танків та іншої техніки, включаючи велику кількість боєприпасів.

12:11. Журналіст Рікард Йозвяк

Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту проголосував за однорічне продовження безмитної торгівлі з Україною. Посли ЄС можуть отримати дозвіл на це 28 квітня.

11:47. Моніторинг

На лінії фронту мінусували ворожий гвинтокрил. Чекаємо підтвердження та деталей.

11:01. СБУ

Затримано шпигуна, який розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України та СБУ на території звільненого Лимана. Крім того, він передавав агресору координати місцевих об’єктів залізничної інфраструктури.

10:33. МВС України

З 28 квітня на автомобільних дорогах відновлять роботу 35 комплексів автоматичної фіксації правопорушень, які працювали до повномасштабки. Де саме розташовані, дивіться тут.

10:18. Заборона

У лісі поблизу польського міста Бидґощ знайшли уламки ‘об’єкта військового призначення’. В Міністерстві національної оборони кажуть, що безпеці мешканців нічого не загрожує, на місці працюють відповідні служби. Коли саме цей об’єкт опинився в лісі, не відомо.

Місцеві припускають, що то є дрон, в медіа RMF FM стверджують, що мова йде про ракету «повітря-земля». На уламках є написи російською. Бойова частина ракети нібито відсутня.

10:03. Британська розвідка

  • Зображення показують, що до березня 2023 року російські війська встановили бойові позиції з мішками з піском на дахах кількох із шести корпусів реакторів Запорізької атомної електростанції.
  • Росія контролює ЗАЕС з березня 2022 року. Однак це перша ознака того, що фактичні корпуси реакторів інтегровані в планування тактичної оборони.
  • Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо навколо станції відбуватимуться бойові дії. Однак пряме катастрофічне пошкодження реакторів є малоймовірним за найімовірнішими сценаріями із застосуванням піхотної зброї, оскільки конструкції дуже сильно укріплені.

9:47. КМВА

Станом на ранок 27 квітня, рівень води в Дніпрі у Києві біля моста «Метро» підвищився ще на 9 см і становить 9 309 сантиметрів.

9:20. ДСНС України

Ракетний удар по Миколаєву стався близько 1:20 27 квітня:

  • пошкоджена історична будівля міста;
  • сталися дві пожежі: на площі 100 кв. м та 500 кв. метрів;
  • зруйновано одноповерховий житловий будинок: шестеро постраждалих, одна людина загинула;
  • у п’ятиповерхівці вибуховою хвилею вибито двері та вікна. Наразі відомо про 17 постраждалих, одна з яких дитина.

9:05. Заборона

Інфографіка побудована на офіційних даних Генштабу ЗСУ на ранок 27 квітня 2023 року.

8:49. Харківська ОВА

Минулої доби ворог масовано обстрілював мирних мешканців та цивільну інфраструктуру населених пунктів Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів. Так, у Вовчанську обстрілами пошкоджено приватне домоволодіння, будівлі підприємства з виробництва олії та будівлю пожежно-рятувальної частини.

8:33. Запорізька ОВА

По мирних містам і селам завдано 83 удари: сім авіаційних, п’ять атак БПЛА, дві з РСЗВ та 69 артилерійських. Наразі зафіксовано 26 нових руйнувань.

8:15. ОК Південь

Вночі ворог атакував  Миколаїв Калібрами з акваторії Чорного моря. Станом на ранок 27 квітня, відомо про одного загиблого і 23 поранених, серед яких дитина.

8:00. З ранкового зведення Генштабу ЗСУ

віація Сил оборони України за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, знищено шість ворожих безпілотних літальних апаратів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два засоби протиповітряної оборони та ще два важливих військових об’єкта противника.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій