Читаєте зараз
Американська компанія робитиме в Україні снаряди для броньовиків і антидронових систем

Американська компанія робитиме в Україні снаряди для броньовиків і антидронових систем

Ilona Kivva
Автор:

Американська оборонна компанія Northrop Grumman планує виробляти боєприпаси середнього калібру в Україні. Ініціативу запустять в рамках проєкту з держфінансуванням з боку України та за погодженням уряду США, пише Breaking Defense.

Йдеться переважно про снаряди до автоматичних гармат бронетехніки і зенітних антидронових систем. 

«У цій категорії знаходяться боєприпаси для автоматичних гармат й відповідно до переліку продукції Northrop Grumman у її активі: 20×102, 30×113, 30×173, 40×180 та 50×228 мм. Які, якщо брати автоматичні гармати, призначені для, відповідно, M61 Vulcan та Bushmaster Chain Gun типу M230, Mk44 та XM913. Ці калібри є стандартними для багатьох бойових машин та зенітних антидронових систем. Снаряди можуть виготовлятися у різних варіантах: бронебійні, осколково-фугасні, з програмовним підривом тощо», – пояснили у Defense Express.

Незважаючи на те, що кілька європейських оборонних компаній взяли на себе зобов’язання щодо широкомасштабних виробничих програм на території України, угода Northrop про спільне виробництво є першою публічно визнаною між українським та американським урядами у рамках виробничого проєкту.

«Ми працювали, як ви знаєте, в Україні над виробництвом боєприпасів середнього калібру. Це наш перший проєкт, який оплачується Україною. Ми плануємо розширити програму на боєприпаси для танків, 155 мм і інші, коли знайдемо інноваційні процеси», – сказав директор з міжнародного бізнесу сектору оборонних систем Northrop Дейв Бартелл.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій