Читаєте зараз
В Дагестані обстріляли синагогу й церкву: в теракті підозрюють родичів чиновника РФ

В Дагестані обстріляли синагогу й церкву: в теракті підозрюють родичів чиновника РФ

Анастасія Могилевець

Увечері 23 червня у російському Дербенті відкрили вогонь у релігійних установах, а в Махачкалі невідомі напали на пункт Дорожньо-патрульної служби. Ще одна перестрілка сталася у селі Сергокала, є жертви та поранені, пише Радіо Свобода.

Чоловіки напали на храм Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Леніна та синагогу Келе-Нумаз на вулиці Тагі-Заді. Нападники обстріляли церкву та синагогу з автоматів. В останній спалахнула сильна пожежа, загасити яку вдалося лише вночі. У Махачкалі обстріляли пост ДПС на вулиці Єрмошкіна, поряд з яким знаходиться ще одна синагога. За даними російських пропагандистів, там ніхто не постраждав. Інша стрілянина сталася поряд зі Свято-Успенським кафедральним собором на вулиці Орджонікідзе.

Повідомлялося також про перестрілку в селі Сергокала за 65 км від Махачкали. Під вогонь потрапила поліцейська машина, один зі співробітників поранений. Сини голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова є серед загиблих нападників, пишуть ЗМІ. Йдеться про Османа та Аділя Омарових. У нападі нібито брав участь також племінник посадовця. Попередньо всіх трьох було вбито. Магомеда Омарова допитують співробітники ФСБ.

Всього загинули близько 20 людей, 15 із них правоохоронці. Серед жертв — протоієрей Микола Котельников, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці у Дербенті. МВС Дагестану повідомило про 16 постраждалих: 13 поліцейських і трьох цивільних, їх ушпиталили. Активну фазу оголошеної напередодні контртерористичної операції в Махачкалі та Дербенті завершено. Слідчий комітет порушив кримінальну справу про теракт.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій