Читаєте зараз
TikTok призупинив перемовини про відкриття філії в Україні: чому це важливо

TikTok призупинив перемовини про відкриття філії в Україні: чому це важливо

Анастасія Могилевець

Центр протидії дезінформації спілкувався з адміністрацією TikTok щодо відкриття представництва компанії в Україні. Втім, сторона ТікТоку призупинила процес перемовин, пише Forbes Україна.

За інформацією видання, офіційної відмови немає, хоч це питання й перестали обговорювати 40 днів тому. Журналісти Forbes підкреслюють, що до процесу варто долучитися Міністерству закордонних справ України.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин перелічив аргументи для відкриття представництва в Україні, які влада надала ТікТоку. Це збільшення кількості українських користувачів та поширення російської пропаганди в соцмережі. Питання вирішується через центральний офіс компанії, а не через європейське представництво, каже Юрчишин.

На його думку, застосунок може фактично перенести частину варшавського офісу в Київ, і, за бажанням, зробити це досить швидко. Але народний депутат припустив, що на даному етапі такого бажання немає. За даними ЦПД, TikTok в Україні посідає перше місце за кількістю проросійської дезінформації, далі йдуть Telegram і Viber.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій