Читаєте зараз
В Україні можуть врегулювати роботу розплідників: що планують зробити

В Україні можуть врегулювати роботу розплідників: що планують зробити

Анастасія Могилевець

Народні депутати зареєстрували законопроєкт №11328, пов’язаний з вимогами Європейської конвенції про захист домашніх тварин. Він може врегулювати розведення домашніх улюбленців для комерційних та некомерційних цілей.

Діяльність планують заборонити для звичайних власників. Натомість їх зобов’яжуть запобігати неконтрольованому (тобто, поза племінними розплідниками або клубами) розмноженню чотирилапих, у тому числі шляхом стерилізації та кастрації.

Парламентарі вважають необхідним проводити бесіди з людьми, які мають або лише планують завести домашню тварину. Їм розповідатимуть, зокрема, про відповідальність за улюбленця та умови, в яких він живе. Також застерігатимуть від заведення великої кількості хвостатих.

Крім того, на органи місцевої влади покладуть обов’язок виловлювати безпритульних та залишених напризволяще тварин. Далі їх стерилізуватимуть та передаватимуть до притулків.

«Причому, вочевидь, місцевій владі ще доведеться пошукати гроші на виконання цього обов’язку, а також на просвітництво та допомогу притулкам», — коментують експерти Юридичної газети.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій