Читаєте зараз
Махінації із землею у Мукачеві: коротко про гучну справу

Махінації із землею у Мукачеві: коротко про гучну справу

Анастасія Могилевець

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екскерівнику земельного відділу Мукачівської міськради Артуру Саміляку. Він фігурує в справі міського голови Андрія Балоги, якого підозрюють у махінаціях із земельними ділянками, повідомляє ВАКС.

Так, суд призначив Саміляку запобіжний захід — тримання під вартою протягом двох місяців під заставу в 5 млн гривень. Якщо її внесуть, підозрюваний мусить здати паспорти й носити електронний браслет. Він також не матиме права залишати Мукачево без дозволу детектива, прокурора та суду.

За даними слідства, Балога добився від міськради рішення про продаж території стадіону «Авангард» за заниженою у майже 9 разів ціною. Її купила компанія голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо, ще одного фігуранта справи. Посилалися на оцінку експертної комісії, власник якої міг отримати хабар. За схемою землю з ринковою вартістю 84.6 млн грн продали усього за 9.6 мільйона.

Обом посадовцям повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем. Михайла Ланьо відправили під варту з альтернативою 30 млн грн застави. Меру Мукачева 26 червня обрали такий самий запобіжний захід.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Андрія Балоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 26 серпня 2024 року включно», — оголосив рішення суддя.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій