Читаєте зараз
Парламент Грузії схвалив небезпечний закон проти ЛГБТ: але це ще не кінець 

Парламент Грузії схвалив небезпечний закон проти ЛГБТ: але це ще не кінець 

Анастасія Могилевець

Грузинський парламент 27 червня затвердив у першому читанні законопроєкт «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх». Поправки внесли до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ, пише Эхо Кавказа.

Ініціатори пропонують заборонити зміну статі, усиновлення та опіку над неповнолітніми для одностатевих пар. Незаконним можуть стати збори, спрямовані нібито на популяризацію одностатевих союзів, усиновлення дітей в таких шлюбах та зміни статі.

Ймовірно, табу розповсюдиться і на твори, програми та інші матеріали, що висвітлюють теми шлюбної рівності, інцесту, всиновлення дітей одностатевими парами та операцій для коригування гендерної дисфорії.

Також передбачається створення 17 травня нового державного свята — Дня святості сімʼї. Саме в цей день у світі відзначають День боротьби проти гомофобії та трансфобії. 

Документи поки не пройшли повну процедуру затвердження. Керівна партія «Грузинська мрія» планує ухвалити законопроєкти у другому і третьому читаннях у вересні 2024 року.  Після цього, 26 жовтня, відбудуться парламентські вибори.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій