Читаєте зараз
Погода в Україні 2 липня: де чекати град і шквали

Погода в Україні 2 липня: де чекати град і шквали

Ilona Kivva
Автор:

У західних областях України та Житомирській області очікується хмарна погода з проясненнями, дощі та грози. Місцями можливий град і шквали швидкістю 15-20 м/с, повідомляє Укргідрометцентр.

 У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях прогнозуються значні дощі. Температура вночі коливатиметься від 15 до 20 градусів, а вдень від 22 до 27 градусів.

У Вінницькій, Київській та Чернігівській областях очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень короткочасні дощі та місцями грози. Температура вночі буде 17-22 градуси, вдень 29-34 градуси.

На решті території України прогнозується суха та жарка погода. Температура вночі становитиме 19-24 градуси, вдень 30-34 градуси, місцями можлива сильна спека до 35-37 градусів. Вітер змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/секунду.

На Київщині очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень можливий короткочасний дощ та місцями гроза. Вітер змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с. Температура вночі 17-22 градуси, вдень 29-34 градуси. У Києві вночі близько 20 градусів, вдень 30-32 градуси.

Важливо! Цього тижня температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях відмічатиметься сильна спека аж до 37 градусів. Важливо не перегріватись, уникати прямих сонячних променів та охолоджуватись, п’ючи достатню кількість води.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій