Читаєте зараз
БпЛА вночі атакували чотири області РФ: подробиці

БпЛА вночі атакували чотири області РФ: подробиці

Анастасія Могилевець

В ніч на 9 липня 2024 року дрони атакували Ростовську, Воронезьку, Волгоградську та Бєлгородську області Росії. Уражені, зокрема, електропідстанція та нафтобаза, пише Deutsche Welle.

У Ростовській області атака дронів розпочалася близько 2:00 за місцевим часом. Засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби начебто знищили та придушили кілька десятків цілей у різних районах регіону. Втім, у Родіоново-Несвітайському районі спалахнули два трансформатори на електропідстанції.

Водночас у Воронезькій області повідомляли про знищення силами ППО кілька БпЛА літакового типу в небі. Губернатор Олександр Гусєв запевняє, нібито руйнувань та постраждалих немає. За даними російської пропаганди, ще кілька повітряних цілей збили ввечері 8 липня на підльоті до Бєлгорода. В результаті атаки одна людина загинула і двоє отримали поранення, проінформував губернатор В’ячеслав Гладков. Про небезпеку атаки БпЛА попереджали і в Курській області.

У кількох населених пунктах Бєлгородської області перебої з електроенергією. Дрони нібито атакували й Волгоградську область. Унаслідок падіння уламків, як стверджується, спалахнули пожежі на підстанції у Фроловому та нафтобазі в місті Калач-на-Дону.

За інформацією місцевих жителів, у Калачі-на-Дону близько 4:00 ранку прогриміло 10 вибухів. Після цього почалася пожежа в районі нафтобази, чорний стовп диму було видно з різних районів міста. Займання на нафтобазі та підстанції підтвердив і губернатор області Андрій Бочаров. За його словами, пожежу на підстанції нібито було ліквідовано, але енергопостачання не відновлено.

Пізніше джерела Суспільного у правоохоронних органах повідомили, що Служба безпеки України та Головне управління розвідки відпрацювали по військовому аеродрому, НПЗ та електропідстанції на території Росії.

За даними співрозмовників, атакували військовий аеродром Ахтюбінськ в Астраханській області, електропідстанцію 500 кВ в Ростовській області та нафтобазу в Калачі-на-Дону у Волгоградській області.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій