Читаєте зараз
Таїланд придумав, як зміцнити свою економіку: до чого тут магазини duty-free

Таїланд придумав, як зміцнити свою економіку: до чого тут магазини duty-free

Анастасія Могилевець

Таїланд намагається покращити власну стратегію туризму. Один з кроків — закриття магазинів duty free в зонах прибуття восьми найбільших міжнародних аеропортів країни, пише Skift.

Таким чином таїландський уряд хоче спонукати гостей робити покупки всередині держави. Очікується, що це може зміцнити місцеву економіку. Зміни торкнуться аеропортів «Суварнабхумі» та «Донмианг» у Бангкоку, летовищ у популярних туристичних місцях Чіангмай, Пхукет, Хат Яй, Патайя, Самуї та Крабі.

Повернений аеропортам простір хочуть використати для модернізації пасажирських приміщень і розвантаження. Так, Таїланд прагне ввести «Суварнабхумі» до переліку 50 найкращих аеропортів світу до 2025 року та до двадцятки найкращих протягом наступних п’яти років. Торік аеропорт посідав 68 місце.

Таїландський уряд хоче, щоб один із найбільш завантажених у Південно-Східній Азії аеропортів міг приймати 170 млн пасажирів і обслуговувати мільйон рейсів на рік до 2029 року. У 2023 році продажі в магазинах duty free у Таїланді склали близько $82.9 мільйона. За оцінками уряду, закриття магазинів збільшить витрати кожного іноземного відвідувача всередині країни на $15.64 за поїздку.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій