Читаєте зараз
Постанова японського уряду змусить людей сміятися: що в ній такого

Постанова японського уряду змусить людей сміятися: що в ній такого

Анастасія Могилевець

У префектурі Ямаґата в Японії 5 липня ухвалили постанову, що закликає мешканців сміятися хоча б раз на день. Автори вірять, що це може зміцнити фізичне та ментальне здоровʼя, пише The Asahi Shimbun.

Цікаву ініціативу просувала Ліберально-демократична партія Японії. Автори посилаються на дослідження медичного факультету Університету Ямаґати. Воно продемонструвало, що люди, які частіше веселяться, мають нижчий ризик ранньої смерті.

Тому мешканців регіону на узбережжі Японського моря закликають сміятися якнайбільше. Роботодавці, своєю чергою, зобов’язані створювати для японців атмосферу, наповнену сміхом на робочих місцях. Місцевий парламент оголосив восьмий день кожного місяця днем для підтримки здоровʼя за допомогою сміху.

Постанову навіть розкритикували деякі депутати. Зокрема, Сатору Ішіґуро заявив, що не можна обмежувати права тих, кому важко сміятися через хворобу або з інших причин. Його колега Тору Секі наголосив, що право сміятися чи не сміятися — одне з основних прав людини, гарантованих Конституцією Японії. 

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій