Читаєте зараз
Сили оборони вдарили по аеродрому «Саки» у Криму: подробиці

Сили оборони вдарили по аеродрому «Саки» у Криму: подробиці

Анастасія Могилевець

Українські військові в ніч проти 26 липня завдали удару по аеродрому «Саки» на території тимчасово окупованого Криму, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Відомо, що уразили аеродром підрозділи ракетних військ ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони. Це один з оперативних аеродромів, які Росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря. Також ворог використовує його, аби завдавати ударів авіаційними засобами ураження по українській території.

«Інформація щодо наслідків удару уточнюється. Важливо зазначити, що летовище прикривали «сучасні» російські засоби ППО, які вкотре не змогли захистити важливий військових об’єкт РФ», — додали у Генштабі.

Раніше про атаку повідомляли Telegram-канали. У публікаціях йшлося, нібито у результаті влучання по аеродрому уражено боєкомплект, спалахнула пожежа. Поранено начебто двох військовослужбовців — вони зазнали уламкових поранень.

Попередньо уражене місце дислокації російської ППО за 5 км від села Шовковичне у Сацькому районі. В результаті буцімто вдалося знищити установку радіолокаційної станції. Удар могли завдати ракетою ATACMS, пише ASTRA, однак підтверджень цієї інформації поки немає.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій