Читаєте зараз
Загибель трьох людей біля укриття в Києві: суд виніс вирок охоронцю 

Загибель трьох людей біля укриття в Києві: суд виніс вирок охоронцю 

Ilona Kivva
Автор:

Деснянський районний суд Києва визнав винним у залишенні в небезпеці, що призвело до смерті трьох людей, сторожа поліклініки № 3 Деснянського району Києва Вадима Мошкіна. Його засудили до чотирьох років вʼязниці, повідомили в Офісі генпрокурора України.

«Прокурор у суді довів, що охоронець КНП ‘Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3’ під час оголошення сигналу ‘повітряна тривога’ в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 не відчинив двері укриття, чим позбавив людей можливості зберегти собі життя. Такі його дії під час ракетного обстрілу Києва збройними силами РФ призвели до загибелі трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка», — кажуть у генпрокуратурі.

Обвинувачений своєї вини не визнав. Адвокат просив його виправдати, кажучи, що все відбулося занадто швидко і обвинувачений просто не встиг відчинити двері.

«Під час судового розгляду чоловік постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відкрив укриття (не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей). Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям і він не був зобов’язаний його відкривати», — додали у ОГПУ.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій