Читаєте зараз
Ізраїль завдав ударів по командуванню ХАМАС і Хезболли: які можуть бути наслідки

Ізраїль завдав ударів по командуванню ХАМАС і Хезболли: які можуть бути наслідки

Ilona Kivva
Автор:

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до народу після загибелі політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханія та старшого командира Хезболли Фуада Шукра, пише CNN.

«Ізраїль завдав нищівних ударів своїм ворогам за останні кілька днів. Три тижні тому ми атакували військового командира ХАМАС Мохаммада Дейфа. Два тижні тому ми атакували хуситів, це була одна з найдальших атак, які здійснили ВПС. Вчора ми атакували військового командира ‘Хезболли’ Фуада Шукра», — сказав прем’єр-міністр.

Він додав, що після цих операцій на Ізраїль чекають складні дні, зокрема, через погрози з Бейрута. Однак, за словами Нетаньягу, країна готова до будь-якого сценарію. 

«Ми зведемо рахунки з будь-ким, хто заподіє нам шкоду, з тим, хто вбиває наших дітей, з тим, хто вбиває наших громадян, з тим, хто завдає шкоди нашій нації, кров на його голові», — також сказав він. 

Цікаво, що під час промови Нетаньягу не згадав про смерть одного із лідерів угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханія. Він загинув під час авіаудару 31 липня в столиці Ірану, Тегерані. Бойовики звинуватили в нападі Ізраїль. Ізраїль досі не підтвердив і не спростував причетність до атаки.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій