Читаєте зараз
Нігер розриває дипломатичні стосунки з Україною: в чому причина

Нігер розриває дипломатичні стосунки з Україною: в чому причина

Анастасія Могилевець

Уряд Нігеру оголосив про негайне розірвання дипломатичних відносин з Україною слідом за Малі. Країни звинуватили Київ у підтримці так званих терористичних груп, пише Alarabiya News.

Африканські держави вирішили зупинити дипломатичні відносини з Україною після вбивства десятків російських найманців «ПВК Вагнера» повстанцями-туарегами на півночі Малі. Речник уряду Нігеру Амаду Абдраман попередив, що країна звернеться до Ради Безпеки ООН з проханням обговорити начебто агресію України.

Посадовець зазначив, що влада з подивом і обуренням відреагувала на зауваження речника ГУР України Андрія Юсова. Йдеться про його заяву, що малійські повстанці отримали необхідну інформацію [від ГУР], яка допомогла їм в операції проти вагнерівців. 

Розриваючи дипломатичні відносини з Києвом, у Малі погодилися з твердженнями Росії про буцімто неонацистську та злочинну природу української влади, яка, як стверджується, є союзником міжнародного тероризму. У Міністерстві закордонних справ України цей крок назвали недалекоглядним і поспішним.

Ймовірно, наступною державою, яка розірве дипломатичні відносини з Україною, стане Буркіна-Фасо. Відомо, що 6 липня військові хунти африканських країн утворили власну конфедерацію — Конфедерацію держав Сахеля.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій