Читаєте зараз
У причетності до смерті зірки «Друзів» підозрюють п’ятьох людей: в чому справа

У причетності до смерті зірки «Друзів» підозрюють п’ятьох людей: в чому справа

Анастасія Могилевець
  • Американського актора Метью Перрі знайшли без ознак життя 28 жовтня 2023 року в його будинку.
  • Згідно з результатами експертизи, чоловік помер від передозування кетаміном.
  • Правоохоронці відкрили кримінальну справу. У ній фігурують п’ятеро людей. Двом вже висунули обвинувачення.

Протягом кар’єри Метью боровся із залежностями, депресією та тривожністю. Встановлено, що актор пройшов терапію кетаміном більш ніж за тиждень до того, як піти з життя. Згідно з розслідуванням, передчасна смерть зірки найуспішнішого ситкому «Друзі» може бути невипадкова.

Заборона розповідає про справу щодо смерті Метью Перрі.

Передозування Метью Перрі: хто фігурує в справі

У розслідуванні смерті знаменитості фігурують п’ятеро людей. Під обвинувачення Великого журі присяжних потрапили двоє лікарів —  Джасвін Сангху та Сальвадора Пласенсію. Вони можуть бути винні у свідомому та навмисному розповсюдженні кетаміну, від передозування якого помер Перрі, пише The Washington Post.

Ще трьох людей — особистого помічника актора Кеннета Івамасу, знайомого Перрі Еріка Флемінга та лікаря Марка Чавеса вважають співучасниками. Міністерстві юстиції США на пресконференції 15 серпня заявили, що звинувачення висунуть усім фігурантам.

Згідно зі звинуваченням, Сангха, жителька Північного Голлівуду, продавала кетамін та інші наркотики. Помічник Івамаса ввів Метью Перрі кетамін у день його смерті. Шприц надав Пласенсія, який роздавав кетамін Перрі та його помічнику в минулому. Сангху та Пласенсію заарештували 15 серпня. Однак, як стверджує NBC News, Сангху звільнили з-під варти після внесення застави у $100 000.

Читати більше новин в Telegram

Знаменитість знайшли мертвим 28 жовтня 2023 року. Він лежав на воді обличчям вниз у джакузі свого будинку в Лос-Анджелесі. Акторові було 54 роки. 

За висновками судово-медичної експертизи, Перрі помер унаслідок гострого впливу кетаміну, після чого потонув у власному джакузі.

За допомогою речовини здійснюють терапію депресії та тривожності. Його також використовують як анестетик та рекреаційний наркотик, адже він має вплив на розум. Кетамін викликає короткочасні галюцинації та психоделічні ефекти.

Перрі пройшов терапію кетаміном більш ніж за тиждень до смерті. Це означає, що високі рівні препарату в його організмі, не могли бути спричинені лікуванням.

Метью Перрі: найуспішніші проєкти

Кар’єра американсько-канадського актора Меттью Перрі стартувала з його дитячого віку. Він знімався у стрічках «Чарльз на чолі» та «Беверлі-Хіллз 90210». Також грав ролі у фільмі «Ніч із життя Джиммі Рірдона» у 1980-х роках.

Найбільший зірковий прорив Перрі відбувся після появи у культовому ситкомі «Друзі». На піку своєї популярності серіал міг зібрати понад 50 млн глядачів у прямому ефірі. Граючи в останніх сезонах, актори заробляли понад $1 млн лише за один епізод. «Друзі» стали найуспішнішим ТБ-ситкомом за всю історію.

Метью Перрі боровся із залежністю від алкоголю та опіоїдів, про що розповів у своїх мемуарах 2022 року «Друзі, коханки і велика халепа». За його підрахунками, він витратив понад $7 млн на спроби покинути звички, що руйнували його. Це враховувало неодноразові реабілітації.

Зловживання психоактивними речовинами призвели до низки серйозних проблем зі здоров’ям Метью. Наприклад, у 2018 році його госпіталізували на п’ять місяців після розриву товстої кишки. Тоді актор перебував у передсмертному стані.

Раніше Заборона розповідала про завершення кар’єри легенди блокбастерів Брюса Вілліса. Лікарі поставили йому діагноз — хвороба Піка.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій