Україна успішно випробувала свою першу балістичну ракету: яку ще власну зброю протестували

Ilona Kivva
Автор:

Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету власного виробництва, заявив президент України Володимир Зеленський.

Деталей щодо характеристик боєприпасу президент не розкрив. 

Зеленський подякував працівникам оборонно-промислового комплексу (ОПК) за те, що вони розробляють далекобійну зброю паралельно з тим, що Київ чекає на постачання від західних партнерів. 

«Заява про успішне випробування вітчизняної балістичної ракети означає загалом таки значний ріст можливостей нашого ОПК. Бо тут мова про те, що незалежно від типу виробу, його потрібно виготовити в обсязі, необхідному для випробувань, а це є доволі непересічним завданням, зважаючи на постійні ракетні удари рашистів по нашій території. Окремо складним завданням тут могло бути зберегти секретність і при цьому продовжувати роботи над розвитком проєкту в необхідному темпі», — пояснили у Defense Express.

Також Зеленський згадав про ракету-дрон «Паляниця», яку вперше успішно випробували на День Незалежності. Вона уразила військовий об’єкт росіян на тимчасово окупованій території.

Про цей снаряд відомо більше: його розробили власними зусиллями за 1.5 року. У межах її дії 20 військових російських аеродромів. Запускають ракету-дрон з наземних пускових.  Двигун — турбореактивний.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій