Читаєте зараз
Польща може віддати Україні винищувачі MiG-29, але на це підуть роки: у чому справа

Польща може віддати Україні винищувачі MiG-29, але на це підуть роки: у чому справа

Ilona Kivva
Автор:

Президент України Володимир Зеленський 27 серпня заявив, що прагне домогтися згоди Польщі на передачу ЗСУ винищувачів MіГ-29. Країна-союзниця підтвердила, що може надати Україні літаки, але лише після того, як отримає нові бойові авіасудна на заміну, пишуть Wiadomości.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш сказав, що влада його країни вже зробила багатомільярдний внесок у військову допомогу Україні та виконала щодо цього все, що могла. Однак пріоритетом для Варшави залишається підтримка власної обороноздатності. 

«Я знаю, що Україна потребує багатьох видів зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава має зберегти свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони», — зауважив очільник польського оборонного відомства.

Щодо більш сучасних літаків, які прагне отримати Польща, то йдеться, зокрема, про винищувачів F-35, які Варшава замовила у США. Однак їх поставлять не раніше 2026 року. До цього часу країна потребує MiG для захисту власного повітряного простору.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій