Читаєте зараз
Lego більше не робитиме конструктор з пластику на основі нафти: чим його замінять

Lego більше не робитиме конструктор з пластику на основі нафти: чим його замінять

Ilona Kivva
Автор:

Виробник іграшок Lego заявив, що готовий до 2032 року замінити пластик на основі нафти, який використовується у виробництві фірмових конструкторів, на більш дорогий відновлюваний і перероблений, пише Reuters.

Компанія Lego, яка щорічно продає мільярди пластикових конструкторів, випробувала понад 600 різних матеріалів, щоб розробити той, що повністю замінить пластик на основі нафти.

Тепер Lego прагне поступово знизити вміст нафти у своїх виробах, сплачуючи до 70% більше за сертифіковану відновлювану смолу, намагаючись спонукати виробників збільшити виробництво.

«Це означає значне збільшення вартості виробництва кубиків Lego. Для компанії, яка прагне до сталого розвитку, це привілей, що ми можемо доплачувати за сировину, не стягуючи з клієнтів додаткову плату», — сказав генеральний директор Нільс Крістіансен.

Цей крок стався на тлі надлишку дешевого первинного пластику, викликаного інвестиціями великих нафтових компаній у нафтохімію. Очікується, що пластмаси викличуть новий попит на нафту в найближчі кілька десятиліть.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій