Читаєте зараз
​Справа Артема Дмитрука: ДБР з’ясувало, як саме він виїхав з України

​Справа Артема Дмитрука: ДБР з’ясувало, як саме він виїхав з України

Ilona Kivva
Автор:

Правоохоронці повідомили про підозру трьом людям, які могли незаконно переправили народного депутата Артема Дмитрука до невизнаного Придністровʼя, повідомили у Державному бюро розслідувань.

«Операція з переправлення була ретельно спланована та завчасно організована. Депутат виїхав з Києва близько 13:00 у напрямку Одеси. За кермом авто перебувала інша особа… Встановлено, що народний депутат вийшов з машини на трасі поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одещини. Близько п’ятої години вечора він пересів в інше авто, за кермом якого перебував інший фігурант, а також організатор схеми переправлення. Близько дев’ятої вечора вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну», — кажуть у ДБР.

Вже встановлено всіх причетних до виїзду політика, в тому числі з боку Молдови. Фігуранти вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців, як люди, що можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через державний кордон України.

«Організатор має широке коло зв’язків, як серед правоохоронців, так і у кримінальних колах. За оперативними даними, бізнес з незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних у цієї групи був поставлений на потік. Організатор і один із фігурантів наступного дня також втекли до Придністровської ділянки Молдови», — розповіли правоохоронці.

Трьом ймовірним учасникам незаконного переправлення оголосили про підозру за другою частиною статті 332 КК України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Покарання, коли злочин вчинений групою осіб, передбачає від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій