Читаєте зараз
Над Тихим океаном згорів астероїд 2024 RW1: заворожуючі кадри

Над Тихим океаном згорів астероїд 2024 RW1: заворожуючі кадри

Ilona Kivva
Автор:

У нічному небі над Філіппінами помітили астероїд 2024 RW1. Небесне тіло виявили за кілька годин до того, як воно згоріло в атмосфері Землі, пише Daily Scientist.

Помітити 2024 RW1 діаметром в 1 м було складно, адже воно було закрите хмарною погодою, спричиненою тайфуном Ентенг. Алан Фіцсіммонс з Королівського університету Белфаста у Великій Британії каже, що два або три об’єкти такого розміру стикаються з земною атмосферою щороку. Їх все частіше можемо помітити на ранній стадії наближення.

«Справді позитивним аспектом цього є те, що оглядові телескопи тепер достатньо хороші, щоб помічати ці речі, які надходять, і трохи попереджати нас. Інакше кажучи, якби цей об’єкт був набагато більшим і, можливо, становив загрозу для людей на землі, тоді він був би набагато яскравішим. Ми б помітили його набагато раніше. Тож це справді гарна демонстрація того, що поточні системи роблять дуже хорошу роботу. Ми, напевно, щороку в середньому виявляємо приблизно один невеликий астероїд перед тим, як він потрапить в атмосферу. Системи дослідження стають лише кращими»», — каже він.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій