Читаєте зараз
ЗСУ передадуть партію одних із найкращих гаубиць у світі і танки Leopard

ЗСУ передадуть партію одних із найкращих гаубиць у світі і танки Leopard

Ilona Kivva
Автор:

Німеччина надасть Україні 12 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 загальною вартістю €150 мільйонів, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час засідання Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн).

Шість установок з дальністю стрільби від 30 км до 56 км будуть поставлені у 2024 році, а ще шість — у наступному. Також Німеччина та європейські партнери передадуть Україні 17 одиниць ППО-систем IRIS-T та 77 танків Leopard 1A5.

Німецькі самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 вважаються чи не найкращими у світі. Це броньовані високоточні та відносно скорострільні гаубиці на базі від танка Leopard 2. Вони оснащені повністю автоматичною системою заряджання та управління боєприпасами.

Максимальна дальність ураження зі ствола довжиною 52 калібри становить 30 км зі стандартним снарядом HE-FRAG. А зі снарядом з донним газогенератором — 40 кілометрів. Максимальна скорострільність — 9 пострілів за хвилину. Може здійснювати декілька пострілів залпом за технікою Multiple Round Simultaneous Impact (MRSI).

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій