Читаєте зараз
СБУ затримала агента ГУР РФ, який для заробітку наводив ракети на ТЕС Києва

СБУ затримала агента ГУР РФ, який для заробітку наводив ракети на ТЕС Києва

Анастасія Могилевець

У Києві затримали агента воєнної розвідки РФ, який коригував ракетно-дронові удари по столиці та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Пріоритетними цілями ворога були теплові електростанції, опори ліній електропередач та енергообладнання на залізничних розв’язках. Затриманим виявився мешканець Харкова. Для його вербування російська спецслужба використала один з Телеграм-каналів, на якому чоловік шукав пропозиції легкого заробітку», — деталізували в спецслужбі.

Чоловік орендував квартиру у київській багатоповерхівці з панорамою на місцеву ТЕС. Тут він встановив відеокамеру з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла ворогу в режимі реального часу стежити за енергооб’єктом. Аналогічний спостережний пункт агент обладнав в іншій орендованій квартирі поблизу Києва. Для документування наслідків повітряних ударів по області та локацій ППО він встановив відеопастки.

Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки документувала кожен крок фігуранта, а на фінальному етапі спецоперації затримала його в одній з орендованих квартир у Києві. Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій