Читаєте зараз
ВАКС оголосив у розшук народного депутата Андрія Одарченка: коротко про справу

ВАКС оголосив у розшук народного депутата Андрія Одарченка: коротко про справу

Ilona Kivva
Автор:

Суддя Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) задовольнив клопотання сторони обвинувачення та оголосив в державний та міжнародний розшук народного депутата від «Слуги народу» Андрія Одарченка, повідомляє Суспільне.

«Оскільки раніше Одарченко вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти, прокурорка поставила питання щодо стягнення цієї застави в дохід держави та зміну запобіжного заходу на тримання під вартою. Клопотання буде розглядатися 23 вересня», — пояснили у виданні.

Стягнути заставу Одарченка поки не змогли. Як пояснили у Transparency International, відповідно до законодавства розгляд клопотання про стягнення застави в дохід бюджету повинен відбуватись за участю заставодавців. За депутата внесли заставу 18 людей, тому їх усіх треба запросити наступне засідання.  Якщо ж вони не зʼявляться, суд може стягнути заставу без них.

Одарченка підозрюють у спробі підкупу ексголови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. За версією слідства, надав хабар в еквіваленті $50 000. Гроші він пропонував за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету.

Народний депутат вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він не мав права виїжджати за межі України без дозволу суду і повинен був прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та утриматися від спілкування зі свідками. 18 вересня прокурорка САП повідомила, що Одарченко, ймовірно, перебуває за кордоном. Вона додала, що наразі це не підтверджена інформація. Саме САП ініціювала стягнення застави та оголошення в розшук народного депутата.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій