Читаєте зараз
Білий дім придумав спосіб уникнути перебоїв у постачанні зброї ЗСУ: чому вони можуть виникнути

Білий дім придумав спосіб уникнути перебоїв у постачанні зброї ЗСУ: чому вони можуть виникнути

Ilona Kivva
Автор:

Адміністрація Джо Байдена працює над альтернативним механізмом для постачання військової допомоги Україн. Нинішні фінансові ресурси на $5.9 млрд закінчуються 1 жовтня, пише Politico

Білий дім шукає способи продовжити підтримку, щоб уникнути затримок, але без введення нових типів озброєнь. Цей план спрямований на використання вже доступного обладнання, що дозволить зберегти стабільність постачань, але Конгрес ще має затвердити додаткові кошти. 

«Новий обхідний шлях, який вимагає від адміністрації Байдена оголосити, що вона використовує допомогу, що залишилася, найближчими місяцями дозволить Пентагону продовжувати постачати зброю Києву. Однак при цьому методі США не зможуть вводити нові типи обладнання, які не були в попередніх поставках», — йдеться у статті.

Політичні розбіжності всередині США можуть загальмувати процес, адже деякі республіканці неохоче підтримують нове фінансування.

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Вашингтона наполіг на важливості прискорення постачань зброї для зимових операцій. Він наголосив, що своєчасна військова допомога є вирішальною для подальших успішних бойових дій.

Нагадаємо, що республіканці в Конгресі у 2023 році вже блокували законопроєкт Білого дому про допомогу в розмірі $61 мільярда протягом восьми місяців, що призвело до величезного розриву в поставках зброї США.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій