Читаєте зараз
Новим прем’єр-міністром Японії став Шіґеру Ішіба: що про нього відомо

Новим прем’єр-міністром Японії став Шіґеру Ішіба: що про нього відомо

Ilona Kivva
Автор:

Обидві палати парламенту Японії 1 жовтня 2024 року обрала Шіґеру Ішібу новим прем’єр-міністром країни. Він є лідером правлячої Ліберально-демократичної партії, а до того обіймав посаду Міністра оборони, пише Kyodo.

Політик став 102-м очільником уряду Японії. Попередній прем’єр-міністр Фуміо Кісіда і всі міністри його кабінету 1 жовтня подали у відставку. Однак вони виконуватимуть обов’язки до затвердження нової урядової команди.

Ішіба заявив, що продовжуватиме економічну політику свого попередника. Вона сфокусована на підвищенні заробітних плат, щоб стимулювати приватне споживання.

У безпековій сфері політик має намір просувати створення азіатської угоди про колективну безпеку на кшталт НАТО на тлі зростання напруженості між Китаєм і Тайванем. Він також висловив готовність переглянути японсько-американський договір про взаємну оборону, щоб зробити двосторонній альянс більш рівноправним.

Фуміо Кісіда 14 серпня відмовився висуватися на другий термін. У липні 2024 року рейтинг підтримки політика серед населення впав до 15.5%. Це найнижчий показник для прем’єр-міністра Японії за більш як десятиліття. Підтримка Кісіди японцями впала в основному через корупцію, зростання цін та падіння курсу національної валюти. При цьому посадовець підтримував підтримку України в опорі російській агресії та спонукав до цього партнерів. 

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій