Читаєте зараз
Прага заборонить відвідувати паби вночі: що за дивне правило

Прага заборонить відвідувати паби вночі: що за дивне правило

Ilona Kivva
Автор:

Празькі міські ради заборонили нічні відвідування пабів, організовані турагентствами. Місто хоче змінити туристичний імідж, пише The Guardian.

Столиця Чехії з населенням 1.3 млн людей протягом тривалого часу була популярним місцем для галасливих парубочих вечірок і відвідувачів пабів. Однак тепер місто орієнтуватиметься на більш заможного туриста.

«Мерія Праги шукає більш культурного, заможного туриста… а не того, хто приїжджає на короткий час, щоб напитися», — каже заступник мера Їржі Поспішіл.

Цікаво! Лише протягом 2023 року у Чехії випили 128 літрів пива на одну людину. Це зробило країну лідером у світі за цим показником. У деяких ресторанах пиво дешевше за воду, а багато пабів в історичному центрі пропонують відомий місцевий лагер ціною менше ніж €3 за 0.5 літра.

«Прага — не перша європейська столиця, яка намагається відбити певний тип туристів від відвідування. В Амстердамі запустили рекламну кампанію ‘тримайтеся подалі’, спрямовану на молодь. Вона з’являється, коли вводять у пошукові системи такі терміни, як ‘парубоцька вечірка в Амстердамі’, ‘дешевий готель в Амстердамі’ та ‘паби в Амстердамі’. В рекламі описуються ризики та наслідки надмірного вживання алкоголю та наркотиків: штрафи, судимість, госпіталізація тощо», — кажуть у The Guardian.

Інші європейські міста також запровадили заходи для стримування масового туризму. Наприклад, Венеція обмежила розмір туристичних груп і заборонила гучномовці, а Барселона заявила, що заборонить оренду квартир для туристів до 2028 року.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій