Читаєте зараз
Найбільший пакет санкцій: Британія закрила ще більше лазівок для тіньового флоту РФ

Найбільший пакет санкцій: Британія закрила ще більше лазівок для тіньового флоту РФ

Ilona Kivva
Автор:

Сполучене Королівство ввело санкції проти 18 російських нафтових танкерів і чотирьох зі зрідженим природним газом. Це найбільший санкційний пакет, впроваджений країною проти тіньового флоту РФ, йдеться в заяві британського уряду.

Кораблям тіньового флоту заборонено відвідувати порти Великої Британії та вони не можуть отримати доступ до провідних світових британських морських служб.

«Тіньовий флот прагне підірвати санкції та становить явну та реальну небезпеку. Екологічні ризики, такі як розливи нафти на нашому узбережжі в результаті грубого порушення базових стандартів безпеки, а також ризики для безпеки світової торгівлі – джерела економічного зростання [РФ]. Невпинні дії Сполученого Королівства проти тіньового флоту завдають шкоди системі та позбавляють путінську військову машину важливих доходів. Тільки за 2023 рік нафтові танкери, на які наклали ці обмеження, перевезли приблизно $4.9 млрд», — зауважили в уряді.

Також додали, що «Совкомфлот» — найбільша російська судноплавна компанія — відчайдушно намагається перейменувати та розвантажити свої судна, щоб уникнути санкцій. Однак з кожним санкційним пакетом кількість лазівок зменшується.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій