'
Читаєте зараз
Російські вуха. Зеленський отримав вказівку зі США

Російські вуха. Зеленський отримав вказівку зі США

Markiian Oliiarnyk
  • Володимир Зеленський отрима вказівку не ділитися певною інформацією з Андрієм Єрмаком.
  • Разом зі своїм батьком, голова ОП начебто має спільний бізнес з радником голови Ради Федерації Росії.
  • Андрій Єрмак несе загрозу усій українській безпеці, — євродепутатка.

Президент України Володимир Зеленський отримав вказівку зі США не розповідати деяку інформацію підлеглим зі свого найближчого оточення. Це сталося через тісні зв’язки з Росією деяких представників Офісу президента, зазначає депутатка Європейського парламенту, заступниця голови делегації Євросоюзу в комітеті Парламентської асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель.

Заборона розповідає, яку інформацію порадили Зеленському не розповсюджувати та на які «російські вуха» в оточенні президента України вказала депутатка Європарламенту.


Вказівка Зеленському від США

В інтерв’ю для видання «НВ» Віола фон Крамон-Таубадель вказала, що Володимир Зеленський отримав вказівку не ділитися певною інформацією із головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який обіймає цю посаду з лютого 2020 року.

Депутатка Європейського парламенту, заступниця голови делегації Євросоюзу в комітеті Парламентської асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель. Фото: violavoncramon.eu

Йдеться про закриття в лютому 2021 року телеканалів «112 Україна», NewsOne і Zik. Власником цих каналів де-юре є народний депутат із фракції «Опозиційна платформа — За життя» Тарас Козак, але фактичним власником називають голову фракції «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. Про рішення президента Єрмак дізнався за пів години до самого блокування телеканалів.

«Цікаво, що Єрмак не був проінформований Зеленським, коли були закриті телеканали Медведчука. Мабуть, тому що він йому не довіряв. Американці наказали Зеленському не ділитися [інформацією]. Може, на це була причина», — сказала фон Крамон-Таубадель.

Читати більше новин в Telegram

Зв’язки Офісу президента з Росією

Членкиня комітету Парламентської асоціації Україна-ЄС також підкреслила, що колись Єрмак мав міцні ділові стосунки з Росією. При цьому вона згадала і про його батька, Бориса Єрмака. 

Сам голова Офісу президента разом зі своїм батьком пов’язані спільним бізнесом із росіянином Рахамімом Емануїловим, зокрема через компанії ТОВ «Медійна група Європейського партнерства» і ТОВ «Інтерпромфінанс Україна». Емануїлов є радником голови Ради Федерації — верхньої палати Федеральних зборів РФ, що складається зі 170 сенаторів.

Радник голови Ради Федерації Росії Рахамім Емануїлов. Фото: Думская

Євродепутатка вказала й на те, що в Офісі президента під головуванням Єрмака є чимало людей, які мали посади ще за часів президентства Віктора Януковича й також мають зв’язки з державою-агресором Росією.

Згадуючи про Єрмака, фон Крамон-Таубадель підкреслила, що «він уможливив те, що більше немає жодної людини з “Беркута” в цій країні, яка могла б бути притягнута до відповідальності за події Майдану. Їх випустили до Росії».

Та на пряме запитання, чи вважає вона Єрмака російським агентом в оточенні президента України, євродепутатка не відповіла ствердно. «Я не знаю, ким він є. Принаймні він має тісні зв’язки. Це небезпечно для всієї української безпеки», — відповіла фон Крамон-Таубадель.

Раніше Заборона розповідала про викрадення одіозного екссудді Миколи Чауса та можливу причетність до скандалу Офісу президента під головуванням Андрія Єрмака.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій