'
Читаєте зараз
На Одещині знесли останній пам’ятник вождю тоталітаризму

На Одещині знесли останній пам’ятник вождю тоталітаризму

Сергій Сурепін

22 березня у селі Заводівка (Одещина) демонтували останній на території регіону пам’ятник одному з вождів тоталітарного режиму СРСР – Сергію Кірову, повідомляє «Укрінформ». Пам’ятник знаходився біля місцевого будинка культури.

«Пам’ятник більшовицькому вождю Кірову було демонтовано після сьогоднішньої зустрічі в райдержадміністрації, на якій керівнику Заводівської сільради Максиму Кутовому [було] пред’явлено деякі архівні документи, пов’язані з діяльністю колишнього колгоспу ім. Кірова і спорудженням у Заводівці цієї скульптури», – розповів Сергій Лоскутніков, виконувач обов’язків голови Березівської райдержадміністрації.

Раніше голова Заводівської сільради Березівського району Одеської області Максим Кутовий відмовлявся демонтувати пам’ятник, мотивуючи це відсутністю напису чи таблички на його постаменті.

«Я прибув до Заводівки й очолив сільраду менше року тому. Не знаю, кому встановлено пам’ятник поряд із будинком культури – Кірову чи комусь іншому. Бо на ньому нема таблички. Тому й не будемо його зносити», – зазначив Кутовий.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у Болградському районі Одеської області демонтували нещодавно відреставровані пам’ятники Леніну і Калініну.

Читати більше новин в Telegram Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій