'
Читаєте зараз
Starbucks закриється на день для тренінгу персоналу після расового скандалу

Starbucks закриється на день для тренінгу персоналу після расового скандалу

Сергій Сурепін
https://twitter.com/missydepino/status/984539713016094721

Мережа кав’ярень Starbucks на день закриє більш ніж вісім тисяч своїх закладів. Мета – проведення інструктажу для персоналу про недопустимість расових упереджень. Як повідомляє The New York Times, кав’ярні призупинять роботу 29 травня. Інструктаж пройдуть 175 тисяч працівників мережі.

За словами головного виконавчого директора Starbucks Кевіна Джонсона, він намагається зрозуміти, що в компанії пішло не так, і спробує це виправити.

Що трапилося

Минулого тижні у Філадельфії співробітники кав’ярні Starbucks викликали поліцію через двох темношкірих чоловіків, які нічого не замовили й запитали, де знаходиться туалет. Поліцейські одягнули на чоловіків кайданки і відвезли у відділок. Інцидент стався 12 квітня. Чоловіків випустили з поліцейської дільниці тільки наступного дня. Виявилося, що вони агенти з торгівлі нерухомістю й чекали у Starbucks на свого друга.

Директор Starbucks Кевін Джонсон приніс «найглибші вибачення» за те, що трапилося. Він зазначив, що зняте відвідувачами відео арешту «важко дивитися».

Читати більше новин в Telegram

Реакція людей

В інтернеті з’явилося відео з кав’ярені. Воно викликало хвилю обурення у Twitter. Компанію Starbucks звинуватили в расизмі. Багато хто закликав до бойкоту мережі кав’ярень, а кілька людей влаштували перед закладом акцію протесту 15 квітня.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій