'
Читаєте зараз
Ворог біжить від воїнів, але б’є в саме серце — в жінок, дітей, стареньких. 6 березня, онлайн війни в Україні, день 11

Ворог біжить від воїнів, але б’є в саме серце — в жінок, дітей, стареньких. 6 березня, онлайн війни в Україні, день 11

Markiian Oliiarnyk
  • 6 березня — 11-й день війни в Україні.
  • Країна-окупант вже дуже дорого платить за нічим неспровоковану агресію: санкції Заходу, масовий вихід світових брендів.
  • Росія продовжує брехати, бомбити мирні міста та не давати евакуювати населення.

Вже одинадцятий день мирна Україна чинить опір одній з найсильнішій армії світу: то армія видалася не такою вже й сильною, але й українці — не такі вже й прості айтішнікі й аграрії. Все більше міжнародного бізнесу ухвалює рішення бігти з російського корабля, що йде самі знаєте куди.

Заборона розповідає про головні події 6 березня 2022 року, одинадцятого дня війни в Україні.


Крайні новини України 6 березня

0:07. Друзі!

Дякуємо, що були з нами!

День був важким. Але ми встояли!

Читати більше новин в Telegram

Неможливо звільнити людей, що й так вільні!

23:00. Офіс президента

Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель, Волноваха отримали від президента України спеціальні звання ‘Місто-герой’.

22:37. Netflix

Американський стрімінговий сервіс припиняє свою роботу у Росії.

21:32. КМДА 💙💛

Фонтани на Майдані Незалежності запрацюють вже на початку весни і відзавтра щоранку виконуватимуть гімн України

У режимі вечірнього світло-музичного шоу фонтани поки не працюватимуть. Натомість із 7 березня водограї щоранку і вдень виконуватимуть гімн України.

[розплакалися]

21:08. Для підняття настрою

Лексика 18+ (але красива)

19:59. Укрпошта

Мобілізований з Укрпошта капітан Сергій Чижиков збив новітній літак окупантів Су-34 (вартість якого більше $65 млн) у небі над Черніговом за допомогою радянського ПЗРК «Ігла-1», 1975 року.

19:11. Командування Повітряних сил ЗСУ

Удар по аеродрому Вінниця наносився з південного напрямку.
За уточненою інформацією – з акваторії Чорного моря, стратегічними бомбардувальниками-ракетоносцями Ту-95мс або ж Ту-160.
Було випущено вісім ракет, ймовірно Х-101, які мають велику дальність застосування, до 5500 километрів.

18:45. Держсекретар США

США дали «зелене світло» країнам НАТО, якщо вони вирішать надати Україні винищувачі, через день після того, як президент Зеленський звернувся до членів Конгресу з проханням надати їх під час суботнього дзвінка на Zoom.

18:26. Каховка!

18:04. Мелітополь

Поки українські захисники б’ють російських окупантів з кожного куща, мешканці тимчасово захопленого Мелітополя продовжують протестувати проти загарбників. І не забувають про традиції — спалення опудала на закінчення Масляної.

17:40. Денис Шмигаль

Україна надіслала офіційне звернення до США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Японії щодо припинення членства Росії та Білорусі в Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку.

«Ці дві країни порушили свої зобов’язання та спрямували свою політику на війну», — заявив прем’єр-міністр України.

17:05. Київська ОДА

Ірпінь повністю відключено від газопостачання через потрапляння російського бойового снаряда в газопровід.

«Це стало наслідком протиправних дій Росії, яка нехтує правилами ведення війни та масово обстрілює цивільне населення!», — заявив очільник Київської ОДА Олексій Кулеба.

Сьогодні зранку [6 березня] на виїзді Ірпеня російські окупанти відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, зокрема двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення.

16:40. Енергоатом

На Запорізькій АЕС перебувають 500 окупантів, ще близько 1000 в самому Енергодарі. Окупанти використовують захоплені українські атомні електростанції як воєнні бази.

«Загарбники розраховують, що їх не будуть вибивати, бо безпека на об’єктах понад усе. Будь-які обстріли не припустимі», — заявив керівник Енергоатому Петра Котін.

16:15. Європейська правда

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що американці шукають способи швидко поповнити запаси польських винищувачів, аби Польща могла надати Україні свої бойові літаки.

«Ми активно розглядаємо зараз питання літаків, які Польща (може) надати Україні і дивимося, як ми можемо компенсувати, якщо Польща вирішить поставити ці літаки», — заявив Блінкен на пресконференції у Молдові.

16:00. Дмитро Кулеба, голова МЗС

Станом на 6 березня 2022 року бажання воювати в складі Інтернаціонального легіону територіальної оборони України зголосилися близько 20 000 іноземців з 52 країн.

«На сьогодні [6 березня] до нас прямують досвідчені ветерани та добровольці з 52 країн світу. Це їх бажання, ми їх не наймали, ми їх не стимулюємо нічим. Це їхня готовність воювати на боці добра», — заявив міністр закордонних справ України.

15:37. Донецька ОВА

Друга спроба «зеленого коридору» для цивільних у Маріуполі знову провалилася. Евакуаційна колона з місцевим населенням так і не змогла виїхати за межі Маріуполя: росіяни почали перегрупування своїх сил та обстріляли місто.

Колона із гуманітарним вантажем, що виїхала із Запоріжжя у бік Маріуполя, пункту призначення не дісталася так і не дісталася і наразі перебуває в дорозі.

15:23. Президент України

У терміновому зверненні Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти випустили вісім ракет по Вінниці. Внаслідок безжального обстрілу орків повністю зруйновано Вінницький аеропорт.

За попередньою інформацією, російські ракети були випущені з території «Придністров’я».

15:10. Управління СБ України в Харківській області

Продовжуємо збирати портфель доказів для Гааги. Російські окупанти з «Градів» обстріляли територію Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут». Там знаходиться дослідна ядерна установка «Джерело нейтронів», в активну зону якої завантажено 37 паливних ядерних елементів.
«Руйнування ядерної установки та сховищ ядерних матеріалів могло призвести до масштабної екологічної катастрофи», — зазначили у харківському управлінні СБУ.

14:30. Reuters

Папа Римський Франциск у неділю відкинув твердження Росії про те, що вона проводить «спеціальну військову операцію» в Україні, заявивши, що країну б’є війна.

«В Україні течуть ріки крові та сліз. Це не лише військова операція, а війна, яка веде до смерті, руйнування та нещастя», – сказав Папа у щотижневому зверненні до натовпу, що зібралася на площі Святого Петра.

14:15. Командування Повітряних сил ЗСУ

Російські повітряні терористи скинули некеровані бомби ФАБ-500 на житлові квартали Чернігова, одна із бомб не розірвалася. ППО Чернігова збила російський штурмовик Су-25, його пілот-терорист Гаттаров катапультувався, і при приземленні вщент розбив собі череп.

14:06. Telegram

У багатьох каналах почали з’являтися однотипні повідомлення, які автори насправді не публікували.

Причиною тому був злом одного з найпопулярніших роботів CrosserBot. Цей бот був зламаний, після чого зроблено публікацію повідомлень у канали, в яких він вважався адміністратором і мав відповідні права. Проблему підтвердили автори робота у своєму каналі.

13:50. Прем’єр-міністр України

Наступного тижня запрацює оновлена програма єПідтримка. В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6 500 гривень.

13:38. Ірпінь

Окупанти відкрили вогонь по мирних людях, що евакуювалися з міста.

12:00. Новое время

У бою з російською армією під Миколаєвом загинув відомий львівський журналіст Віктор Дудар. У Жовкві, його рідному місті, оголошено два дні жалоби.

12:30. ДСНС

Станом на 11:00 6 березня до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло 77 повідомлень щодо знаходження боєприпасів на території приватних домоволодінь. Наразі два піротехнічні розрахунки ДСНС працюють по м. Миколаєву в Інгульському районі та у мкр. Ракетне урочище та вилучають небезпечні знахідки.

Рятувальники Миколаївщини звертаються до громадян! Будьте пильними, уважно дивіться навколо себе аби не натрапити на боєприпас та не спричинити вибух, що призведе до травмування! При виявленні підозрілого або вибухонебезпечного предмета терміново телефонуйте на спецлінії 101 або 102, вказуючи точно адресу: це дуже допоможе піротехнікам. Категорично забороняється торкатись та переміщувати вибухонебезпечні предмети. Навіть не наближайтеся до них. Не наражайте себе та оточуючих на небезпеку.

12:02. Державна прикордонна служба України

На кордоні з Угорщиною виявили чоловіка, який ховався від паспортного контролю під речами в багажнику «Лексуса».

Правопорушника прикордонники виявили у пункті пропуску «Лужанка». Водійка у такий спосіб намагалася вивезти за кордон свого чоловіка, оскільки під час воєнного стану заборонений виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Тепер на чоловіка чекає адмінвідповідальність за спробу незаконного перетинання кордону України. Далі буде прийматися рішення щодо його мобілізації.

11:45. Нова Каховка!

11:20. Генпрокурорка України

Офіс генпрокурора запустив http://warcrimes.gov.ua, платформу для збирання доказів злочинів Росії в Україні. На сайт можна завантажувати докази воєнних злочинів (фото, відео, свідчення очевидців та інше).

Також ви можете надсилати на пошту Заборони: contact@zaborona.com.

10:50. СБУ

Список тих, на кого чекає правосуддя, поповнився.

Під Миколаєвом українські силовики розгромили батальонно-тактичну групу окупантів. Більшість її особового складу – колишні українські військові, які у 2014 році зрадили нашу державу і перейшли на бік РФ у Криму.

Відтоді СБУ поіменно визначила кожного зрадника і чекала нагоди, щоб покарати їх, оскільки вони переховувалися на тимчасово окупованій території.

«СБУ захопила документи військових РФ. У нас є таблиця позивних, номери мобільних телефонів, флеш носії, SIM-картки та особисті документи російських загарбників», — кажуть в спецслужбі.

10:45. ДСНС

Барабашово. Харків.

10:38. СБУ

Затримали коригувальника вогню, який передавав ворожим спецслужбам інформацію щодо розташування військових складів та об‘єктів критичної інфраструктури. Наразі шукають спільників.

«Агент цинічно наводив російську реактивну артилерію на житлові квартали міста. У результаті цих дій було зруйновано інфраструктуру та спричинило втрати серед мирного населення», — інформує СБУ.

10:15. Маріупольска міська рада

У Маріуполі з 12:00 розпочинається евакуація мирного населення. З 10.00 до 21.00 буде встановлено режим тиші.

З 12:00 розпочинається евакуація мирного населення. В якості гуманітарного зеленого коридору обрано маршрут Маріуполь – Портовське – Мангуш – (в об’їзд Микільського) Республіка – Розівка ​​– Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.

Евакуація населення буде з трьох локацій муніципальними автобусами:
– СК «Іллічівець» (пр. Нахімова, 53);
– Драматичний театр (Театральна площа, 1);
– Кальміуська районна адміністрація – (пр. Металургів, 193).

Можна виїхати з міста на особистому транспорті, рухаючись у колоні муніципального транспорту (виключно за автобусами). У голові колони буде забезпечено супровід Червоного Хреста. Прохання до всіх водіїв, які виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт.

10:00. ЦПД РНБО України

Воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку, однак пеня і штрафи не нараховуються.

Більшість українських банків ініціювали відтермінування сплати за позиками до червня.

Оператори мобільного зв’язку значно збільшили кредитні ліміти на розмови та інтернет і відтермінували їхню сплату, щоб жоден українець не втратив доступу до важливої інформації.

9:50. #підтримка

Послухайте, як підтримують захисників ті, кого вони захищають!

9:30. ЦПД РНБО України

В соцмережах окупанти активізували велику мережу ботів, намагаючись посіяти паніку та зневірити народ України!

Не довіряйте повідомленням на кшталт: Все пропало!, Допоможіть Києву (Херсону, Чернігову), Нас всі кинули!.

Зверніть увагу: подібні повідомлення розсилаються з новостворених акаунтів з українською символікою, українською та російською мовами.

9:00. Генштаб ЗСУ

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій