'
Читаєте зараз
Як все це пережити. Підлітки та їхні батьки можуть отримати психологічну допомогу

Як все це пережити. Підлітки та їхні батьки можуть отримати психологічну допомогу

Ilona Kivva
Автор:
  • В Україні запустили проєкт психологічної підтримки «Поруч» для українців із дітьми.
  • Він передбачає безкоштовні зустрічі з психологами як в Zoom, так і офлайн. 
  • Учасники зможуть поділитися переживаннями про події та знайти способи підтримувати себе та близьких у складні часи.

В Україні створено групи підтримки для підлітків та батьків. Психологи з проєкту «Поруч» допомагатимуть офлайн і онлайн: на консультаціях працюють професійні фахівці з навичками допомоги тим, хто пережив війну.

Заборона розповідає деталі ініціативи, яка надає безкоштовну психологічну допомогу.


Психологічна підтримка: що відомо про проєкт «Поруч»

Міністерство освіти і науки (МОН) України спільно з дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй, Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії та Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» запустили проєкт психологічної підтримки «Поруч».

«Це групи психологічної підтримки для підлітків і батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи готові допомагати офлайн і онлайн, щоб досвід громадян України не залишився непереборною травмою на все життя», — зазначили в пресслужбі МОН.

Безкоштовні онлайн-зустрічі відбуватимуться в програмі ZOOM. Кожна з них міститиме не більше десяти учасників і ведучого-психолога. Тривалість — 60 хвилин, а сам графік зустрічей узгоджуватимуть з кожним учасником. В межах проєкту працюють професійні психологи з навичками допомоги людям, що пережили війну.

Читати більше новин в Telegram

Під час зустрічей діти зможуть поділитися переживаннями про події навколо себе та в країні, відчути підтримку інших учасників групи та фахівців, поспілкуватися з однолітками а також знайти способи, як підтримувати себе та близьких у складні часи. Підлітки мають зареєструватися за посиланням.

Також психологи допомагатимуть й батькам, адже вони мають опікуватися не тільки своїм психічним здоров’ям і психологічним станом, а й станом дітей. В рамках проєкту можна навчитися підтримувати себе та близьких, керувати емоціями в складні часи, вгамувати біль і знайти себе в нових життєвих умовах, планувати в часи невизначеності та де знайти ресурси для цього.

Раніше Заборона зібрала корисну інформацію для тих, хто перебуває за кордоном про те, який статус можна отримати українцям, як знайти роботу та житло.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій