'
Читаєте зараз
Суд арештував керівника «РИА Новости Украина»

Суд арештував керівника «РИА Новости Украина»

Сергій Сурепін

Херсонський міський суд виніс вирок керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському, повідомляє «Українська правда». Рішення оголосив суддя Ярослав Мусулевський. Зараз Вишинського підозрюють у державній зраді, його арештували на два місяці.

«Клопотання прокурора задовольнити. Обрати мірою запобіжного заходу тримання під вартою без визначення розміру застави до 13 липня», — заявив суддя.

Прокурор клопотав про арешт Вишинського, аргументуючи тим, що при обранні іншого запобіжного заходу керівник «РИА Новости Украина» може спотворювати чи знищувати докази у справі або переховуватись від слідства. Також він зазначив, що у Вишинського є два паспорти — український та російський, а разом з цим зачитав назви проросійських статей на сайті «РИА Новости Украина». Прокурор наполягав, що запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання, поруки чи застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються у державній зраді.

При цьому Вишинський на суді клопотав про те, щоб говорити російською. Він визнав, що має російський паспорт. На запитання судді, чи є якісь обставини, які суду варто врахувати при обранні міри запобіжного заходу, Вишинський сказав наступне: «Я одружений і кохаю свою дружину. Це важливо для мене і, мабуть, важливо для справи». Він вважає, що ця справа — «тиск на свободу слова в Україні».

Читайте також:

Читати більше новин в Telegram

Керівника «РИА Новости Украина» підозрюють у державній зраді. Детально

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій