'
Читаєте зараз
Мін’юст підтримав цивільні партнерства для одностатевих пар

Мін’юст підтримав цивільні партнерства для одностатевих пар

Сергій Сурепін

Міністерство юстиції виступило на підтримку цивільних партнерств для одностатевих пар в Україні під час круглого столу в офісі Омбудсмана. Відповідну міру залишать у Плані дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, повідомляє «Центр інформації про права людини».

Що відомо

«Ми вважаємо, цей захід має бути в Плані дій, незважаючи на те, що ми отримали дуже багато звернень, у яких просили виключити його. Кабінет Міністрів має розробити законопроект та подати на розгляд Верховної Ради до IV кварталу 2019 року. План дій сформульований як легалізація зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння, наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності та конституційного права не свідчити проти свого партнера», – розповів Владислав Власюк, генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції.

Коментар правозахисника ЛГБТ-центру

«Якщо ми хочемо бути країною-учасницею ЄС, ми маємо вирішити, зокрема, це питання. Цивільні партнерства демонструють відданість принципам сучасної ліберальної демократії, що, зокрема, полягають у рівному захисті прав людини, незалежно від будь-яких ознак. Якщо ви робите винятки із загального правила, це порушує демократичні принципи», – заявив Андрій Кравчук, правозахисник ЛГБТ-центру «Наш світ».

Читати більше новин в Telegram

Є противники

Читайте також

Представник Спілки учасників бойових дій та АТО Михайло Сліпченко закликав «убезпечити від необдуманих кроків, які спрямовані на руйнування українських традиційних цінностей». Під час своїх виступів він назвав представників ЛГБТ-спільноти «збоченцями».

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій