'
Читаєте зараз
Армія в 2 000 000 росіян. Для чого Кремль готує нову партію мобілізованих

Армія в 2 000 000 росіян. Для чого Кремль готує нову партію мобілізованих

Ilona Kivva
Автор:
  • Українська розвідка каже, що в Росії взимку-2023 буде оголошено про чергову мобілізацію.
  • Армії окупантів за 10.5 місяців не вдалося виконати жодної з великих задач, поставлених на початку великої війни.
  • Загарбники застрягли під Бахмутом і витрачають колосальні ресурси.

Командування російської армії, можливо, готується перекинути в Україну 150 000 свіжомобілізованих. Більш того, є дані про план чергової мобілізації в 500 000 чоловік: частина з них безумовно буде відправлена на війну.

Заборона розповідає про ймовірні плани РФ збільшити армію, в першу чергу для зупинки українських захисників.


Кремль нарощує кількість солдатів — розвідка

В Росії активно готуються оголосити чергову хвилю мобілізації. До Збройних сил країни-агресорки потраплять ще 500 000 росіян. Це дозволить Кремлю створити стратегічні резерви, повідомляють в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«На законодавчому рівні вносяться зміни, триває активна підготовка навчальних центрів. Масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько 2 000 000 осіб», — кажуть розвідники.

Після нетривалої підготовки мобілізованих росіян направляють у зону ведення бойових дій в Україні.

Читати більше новин в Telegram

Бахмут та Соледар: Кремль хоче стримати контрнаступ

У ході проведення першої мобілізації до російської армії було набрано близько 300 000 чоловіків. Згідно із заявами російського керівництва, половина з них наразі воюють на території України, а інші проходять навчання у Росії та на території Білорусі.

За словами експертів, з якими поспілкувалась Заборона, російському командуванню доведеться приймати рішення про подальший хід бойових дій та використання 150 000 мобілізованих солдат. Можливий вибір: використовувати їх за тим же принципом, що і в Бахмуті та Соледарі, чи створити більш міцне угруповання для спроби чергового масштабного наступу.

«Чи справді вони зможуть зробити щось масштабніше з цими 150-200 000 мобілізованих, які все ще не використані, і чи зможуть вони створити з них якийсь ударний кулак, щоб просуватися якось вигідніше в стратегічному сенсі? Якщо ні, українська армія просто перейде на наступну лінію оборони, а вони продовжать ось таке повільне прогризання…» — каже військовий експерт Давід Гендельман.

Ділянка фронту під Бахмутом і Соледаром потребує постійного підкидання додаткових резервів задля утримання російського наступу. Цей факт безумовно заважає українському командуванню готуватись до чергового великого контрнаступу, адже першочергово українські резерви готувались саме для контрнаступу.

«Зараз ця ситуація — як два боксери, які вперлися в клінчі і ніяких значних ударів з великим розмахом завдати не можуть і просто б’ють один одного з боків. Зрозуміло, що для солдата на лінії фронту це так не виглядає, бо вони зазнають великих втрат. Але у стратегічному сенсі зрозуміло, що це вкрай невигідно для обох сторін. Все питання у найближчих кількох місяцях: у кого вийде першим накопичити достатньо сил для вирішального наступу чи контрнаступу», — каже Давід Гендельман.

Раніше Заборона розповідала про початок реформи російської армії та збільшення її особового складу.Український контрнаступ в Харківський та Херсонській областях призвів до введення примусової мобілізації у РФ та збільшення особового складу на проблемних для оборони російською армією ділянках. Схоже, що нова реформа покликана виконувати аналогічні завдання.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій