Читаєте зараз
Міноборони України підписало меморандум з оператором супутників ICEYE: чому це важливо

Міноборони України підписало меморандум з оператором супутників ICEYE: чому це важливо

Анастасія Могилевець

Міністерство оборони України посилить співпрацю з фінською компанією ICEYE. Вона виготовляє мікросупутники та володіє одним із найбільших у світі угруповань радарних апаратів, повідомляє Defence Industry Europe.

Угода з ICEYE має зміцнити взаємодію оборонного відомства України та виробника супутників у сфері дистанційного зондування Землі. Це важливо для національної безпеки та оборони України.

«Співпраця з ICEYE та підписання меморандуму значно покращить нашу розвідувальну діяльність. Ми вдячні компанії за відданість демократичним цінностям, підтримку українського народу та позицію щодо обмеження космічної зйомки над територією України», — каже заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

У серпні 2022 року компанія оголосила про підписання контракту з фондом Сергія Притули. Йшлося про надання українському уряду можливостей супутникової SAR-зйомки. Фінська корпорація надає ЗСУ доступ до своїх пристроїв. Завдяки цьому бійці отримують радіолокаційні супутникові зображення критично-важливих об’єктів.

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій