'
Читаєте зараз
Субваріант Omicron виявився ще заразнішим. Вчені прогнозують сплеск пандемії 

Субваріант Omicron виявився ще заразнішим. Вчені прогнозують сплеск пандемії 

Iryna Troian
Автор:
Omicron
  • Дослідники виявили субваріант Омікрону BA.2, що швидко поширюється у Південній Африці.
  • Вчені кажуть, що підвид є більш заразним, ніж оригінальний варіант Омікрону.
  • Саме тому він може викликати другий сплеск у хвилі пандемії COVID-19 2022 року.

Субваріант ВA.2 штаму коронавірусу Омікрон може викликати другий сплеск захворюваності у хвилі COVID-19, яка розпочалася з січня 2022 року. Він занепокоїв дослідників, оскільки є ще заразнішим, ніж оригінальний штам Omicron.

Заборона розповідає про новий субваріант штаму коронавірусу BA.2 та про те, чим він небезпечний.


Підвид штаму Omicron: що відомо про BA.2

Станом на лютий 2022 року, субварінат BA.2 штаму коронавірусу Omicron швидко поширюється у Південній Африці, пише Bloomberg. BA.2 викликає занепокоєння, оскільки дослідження показують, що він, схоже, є більш заразним, ніж оригінальний штам.

«Легка інфекція будь-яким із двох штамів може не дати достатньо міцної імунної відповіді для захисту від іншої інфекції, спричиненої Omicron. Але ніщо не вказує на те, що підваріант ВА.2 може викликати важчий перебіг захворювання через сплески інфекцій, які на початку 2022 року спостерігають в Данії та Великобританії. Омікронна хвиля інфекцій може закінчитись як верблюд — хвилею з іншим горбом», — сказав професор біоінформатики, який керує установами секвенування генів, Туліо де Олівейра.

За даними професора, новий підваріант заразив значну кількість людей у ​​семи з дев’яти провінцій Південної Африки. Він домінує в регіоні Лімпопо і на межі стати таким у Гаутенг, яка є найбільш густонаселеною провінцією.

Читати більше новин в Telegram

Нагадаємо, що оригінальний Омікрон хоч і значно швидше передається, ніж попередні штами, як-от Delta, але викликає легший перебіг COVID-19.

Раніше Заборона розповідала про прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо закінчення пандемії в світі та в Україні зокрема.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій