'
Читаєте зараз
Росіяни безжально обстріляли Краматорськ. Новини війни онлайн

Росіяни безжально обстріляли Краматорськ. Новини війни онлайн

Yevheniia Kostina
  • 11 квітня 2023 року — 412-й день другої фази неспровокованої російсько-української війни.
  • Сьогодні Всесвітній день анімешника та День боротьби з хворобою Паркінсона.
  • Залишається висока загроза завдання ворогом авіаційних, ракетних та БПЛА-ударів на всій території України. Бережіть себе і близьких.

Протягом минулої доби на чотирьох напрямках на Донбасі ЗСУ відбили 20 атак противника. Найжорсткокіші бої тривають за Бахмут, Мар’їнку та Авдіївку. Російська армія здійснила близько 30 обстрілів з РСЗВ, завдала 21 авіаційний та п’ять ракетних ударів, чотири  з них — із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ.

Заборона веде онлайн найголовніших подій у 411-й день битви українського народу та його друзів за світ без рашизму.


Крайні новини України 11 квітня

18:00. Друзі! Дякуємо, що були з нами!

Ми стали ще на один день ближче до перемоги!

17:48. Шо Там?

Читати більше новин в Telegram

Міністерство освіти й науки України та громадська організація «Культурний десант» започаткували акцію зі збору книг для військовослужбовців.

Проєкт вже підтримали мережі книгарень «Клуб сімейного дозвілля», «КМ-Букс» та «Моя книжкова полиця». У цих книгарнях можна придбати книжки, підписати, додати листівку та залишити на спеціальній поличці.

17:34. ЗМІ

Відбулося серйозне зіткнення в Нагірному Карабасі. Міністерство оборони Вірменії повідомляє, що азербайджанські війська застосовували міномети, азербайджанська сторона повідомляє про великі втрати з боку Вірменії. Є взаємні звинувачення про використання БПЛА (Арменія, можливо, має іранські дрони).

17:12. ОК Північ

Державний концерн Укроборонпром відвантажив чергову партію 125-мм танкових снарядів. Боєприпаси виготовляються спільно з однією з країн-членів НАТО за кордоном.

16:50. Британська розвідка

Мапа бойових дій в Україні 11 квітня 2023 року.

16:25. ВРУ

Рада заборонила використовувати і продавати майже всі види феєрверків та салютів. Під час свят можна буде використовувати лише сценічні феєрверки та феєрверки класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки та шуму.

16:10. Велика Британія

15:56. ЗМІ

Держдума РФ затвердила законопроєкт, який створює Єдиний реєстр військовообов’язаних і вводить електронні повістки, які будуть надаватись через сайт Госуслуги.

Хактивісти тепер зможуть витягати потрібні данні про мобілізованих росіян.

15:47. Мінекономіки України

Сапери завершили розмінування земель сільськогосподарського призначення у Черкаській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Всього 2 323 гектари.

15:32. ЗМІ

Рівненська міськрада та Волинська облрада припинили право Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) користуватися земельними ділянками на території громад.

15:16. ЗМІ

Рінат Ахметов подає позов до арбітражного суду проти РФ: вимагатиме компенсації всіх збитків, завданих його підприємствам та активам в 2014-2017 роках на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Йдеться зокрема про Донбас-Арену в Донецьку.

15:01. Омбудсмен України

Інституцію Уповноваженої з прав людини РФ (наразі очолює Москалькова) виключили з Європейської мережі національних інституцій з прав людини

14:45. Міністр оборони Польщі

В Польщу прибули американські винищувачі F-22 Raptor. Один із найсучасніших літаків у світі співпрацюватиме з польськими пілотами, продовжуючи підтримку на східному фланзі Альянсу.

14:30. Верховна Рада України

Парламент схвалив законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану № 9107-1.

Законопроект дозволяє НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників.

14:16. МВС України

В Херсоні внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені кардіологічний диспансер, районна рада, музей, приватні будинки та автомобілі. Місто Берислав та навколишні села атакували з винищувачів, є постраждалі.

14:01. СБУ

На Одеській митниці ліквідовано злочинний механізм одержання грошей за ввезення до нашої країни незадекларованої готівки. До організації схеми причетний старший державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський». Він вимагав відкати до 3% від загальної суми валюти. За його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті.

13:45. Заборона

Маємо відповіді на складні питання 😉

12:57. Кабінет міністрів України

Територіальні центри комплектування (військомати) можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.

12:28. Довженко-Центр

В затвердженому урядом Плані пріоритетних дій Уряду на 2023 рік є пункти, за які відповідальне Держкіно. Один з них стосується «створення Державного фонду фільмів на базі Наукового центру кінематографії України»: за своїм змістом він легітимізує ліквідацію цілісності ДЦ.

12:12. СБУ

У Запоріжжі нейтралізовано кримінальне угруповання, яке займалось незаконною легалізацією іноземців в Україні. Для них ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання.

Серед основних клієнтів були громадяни РФ, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств.

11:57. КМДА

Відзначення Великодніх свят в умовах воєнного стану: комендантська година триватиме із 00:00 до 5:00.

Місто звернулося до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через інтернет.

11:39. Washington Post

Розвідка США дізналася, що президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі доручив виготовити до 40 000 ракет для таємного відправлення до Росії. Виробництво відвантаження ракет мали триматися в секреті, щоб уникнути проблем із Заходом.

11:06. Truth Hounds

21 березня 2022 року російські війська завдали авіаційного удару по цивільних об’єктах Миколаєва. Дві авіабомби влучили по будівлі готелю «Інгул» та території Миколаївської обласної психіатричної лікарні № 1. Загинули троє людей.

Розслідувачам Truth Hounds вдалося встановити, що атаку ЗС РФ здійснили із аеропорту окупованого РФ Крима. Бойовий літак Су-34 із бомбами ФАБ-250/500 на борту того дня злітав із Бельбека.

10:42. Херсонська ОВА

Вночі російська артилерія вдарила по Храму Різдва Пресвятої Богородиці. Через обстріл вибило вікна, а також пошкоджено дах та стіни.

10:11. Мер Києва

На третьому поверсі чотириповерхового навчального корпусу Київського національного університету імені Карпенка-Карого, що на Хрещатику, сталася пожежа. Рятувальники вже працюють.

10:04. СБУ

Двоє мешканців деокупованого Вовчанська збирали і передавали ворогу розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вовчанської громади.

Також росіян цікавила інформація про поточну суспільно-політичну обстановку у прикордонному регіоні, пункти видачі гуманітарної допомоги мирним мешканцям. Ці дані мали допомогти підготувати диверсії та обстріли.

9:39. Херсонська ОВА

Російська армія минулої доби 56 разів обстріляла мирні населені пункти: Випустили 285 снарядів з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, ПТРК, безпілотників та авіації. У Херсоні ворог поцілив у територію медзакладу, музей та адмінбудівлю.

9:19. Дніпропетровська ОВА

Вночi ворог обстріляв з важкої артилерiї на Нiкопольщину. З десяток снарядiв прилетiло у Марганецьку громаду. Постраждалих немає.

9:02. Британська розвідка

  • Російські ЗМІ тиждень тому повідомили про передачу ВДВ РФ термобаричних реактивних систем залпового вогню ТОС-1А.
  • Цей РСЗВ, який Росія позначає як важкий вогнемет, наносить багато шкоди. Як правило, експлуатується російськими спеціалізованими військами хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні, і раніше офіційно не був пов’язаний з ВДВ.
  • Передача, ймовірно, вказує на майбутню роль ВДВ в наступальних операціях в Україні. Це може бути частиною зусиль із відновлення ВДВ після того, як вони зазнали великих втрат у перші дев’ять місяців великої війни.

8:46. Заборона

Президент відзначив орденом « За мужність» Геннадія Афанасьєва, активіста, в’язня Кремля, який загинув під час повномасштабного вторгнення.

8:32. Заборона

Інфографіка побудована на офіційних даних Генштабу ЗСУ на ранок 11 квітня 2023 року.

8:15. ЗМІ

Державний департамент США визнав арештованого в Росії журналіста Евана Гершковича таким, який незаконно утримується. Це означає, що ситуацією займатиметься спецпосланець президента США у справах заручників.

8:00. З ранкового зведення Генштабу ЗСУ

Побоюючись витоку інформації про місця розташування підрозділів, окупанти збільшують кількість блокпостів та патрулів у Старобільську на Луганщині та у місті Токмак Запорізької області.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій