'
Читаєте зараз
Дострибався! Проросійському колаборанту Киві оголосили підозру у держзраді

Дострибався! Проросійському колаборанту Киві оголосили підозру у держзраді

Markiian Oliiarnyk
Ілля Кива
  • Генпрокурорка Венедіктова повідомила про підозру проросійському політику Іллі Киві.
  • Його підозрюють у державній зраді та вчиненні умисних дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України. 
  • Киві загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Офіс генерального прокурора України нарешті повідомив проросійському політику Іллі Киві про підозру у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність держави. Згодом цього любителя російських пропагандистських токшоу мають оголосити у міжнародний розшук. Нещодавно від нього відхрестилися навіть його ж сподвижники з «ОПЗЖ».  

Заборона розповідає про довгоочікувану вісточку про підозру у держзраді для одного з найодіозніших проросійських колаборантів України.


Зрадник Ілля Кива: підозра і міжнародний розшук

6 березня 2022 року Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила про підозру депутатові Верховної Ради України Іллі Киві, якого нещодавно виключили зі складу проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». Найближчим часом його мають оголосити у міжнародний розшук та екстрадувати до України.

«На основі зібраних доказів вважаю, що ви [Ілля Кива] своїми діями і висловлюваннями заподіяли колосальну шкоду державі Україна. Ви зробили все від вас залежне, щоб запросити в наш дім російського агресора, ви зробили все, щоб кордони нашої держави змінились, ви зробили все, щоб мільйони людей ночували в бомбосховищах, ви зробили все, щоб мільйони українців жили на кордонах сусідніх держав, а багато з них ніколи не повернулись додому, ви зробили все, щоб українські діти більше ніколи не побачили своїх батьків. Все це ви зробили даремно і марно — нічого не вийде ні у вас, ні у ваших кураторів», — пояснила Венедіктова у Facebook.

Зокрема, колаборанта Киву, який найгучніше серед громадян України кричав про «асвабаждєніє», підозрюють за такими статтями Кримінального кодексу України:

Читати більше новин в Telegram
  • частина третя статті 110: умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених особою, яка є представником влади, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (передбачено позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з можливою конфіскацією майна);
  • частина перша статті 111: державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України: шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (передбачено позбавлення волі строком на 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна).

Раніше Заборона розповідала про маніпуляційні вкиди щодо загибелі банкіра Дениса Кірєєва, який виявився співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читати більше новин в Telegram

Сподобався матеріал?

Підтримай Заборону на Patreon, щоб ми могли випускати ще більше цікавих історій